Drama unei fetiţe de numai doi anişori #savealessia

Drama unei fetiţe de numai doi anişori #savealessia
O fetiţă în vârstă de numai doi ani este în pericol să fie luată de lângă mama sa şi să fie trimisă în Mexic.

Viaţa unei fetiţe de numai doi ani ar putea să se schimbe în totalitate, după ce magistraţii din capitală au decis ca aceasta nu mai poate rămâne alături de mama sa. Problemele între Irina Cristescu şi Hector Bitar de la Pena, părinţii Alessiei, au început la scurt timp după naşterea copilei. Neînţelegerile dintre cei doi, dar şi comportamentul extrem de agresiv şi neadecvat al bărbatului au determinat-o pe tânăra mămică să fugă din Mexic şi, cu ajutorul autorităţilor americane, să revină în România. Probele de la dosar arată că mexicanul a avut, în repetate rânduri, un comportament violent (pe fondul consumului de droguri) atât faţă de Alessia, cât şi faţă de mama ei. În plus, românca a descoperit că Hector plănuia răpirea fetiţei şi deportarea sau înlăturarea prin alte metode a Irinei Cristescu.

Din cauză că Irina a fugit din Mexic împreună cu fetiţa, Hector Bitar de la Pena a deschis o acţiune la Tribunalul Bucureşti, obiectul dosarului fiind "răpire internaţională de copii". Astfel, în februarie 2015, o decizie a magistraţilor din Bucureşti a stabilit că micuţa trebuie să se întoarcă la tatăl său, în Mexic, fapt ce a stârnit atât revolta familiei, cât şi a altor mii de persoane din toată ţara. Familia tinerei spune că se va lupta pe toate căile legale pentru ca fetiţa să poată rămâne în ţara în care a crescut şi până acum şi care îi este casă. Săptămâna trecută, Irina Cristescu a fost audiată în Comisia de Abuzuri din Parlament.

Hector Bitar de la Pena este nepotul lui Carlos Slim, unul dintre cei mai bogaţi afacerişti (fiind considerat, până de curând, cel mai înstărit om din lume), iar Irina Cristescu este fiica unor oameni de afaceri de succes din România, care au pus, la Cluj, bazele unui business care se ocupă cu produse şi servicii de optică medicală.

#savealessia - Până acum, mii de români s-au mobilizat şi au semnat petiţia prin care le cer autorităţilor ca micuţa Alessia să rămână alături de mama sa, în România.

"Alessia nu va înţelege de ce nu mai este înconjurată de dragostea familiei care a crescut-o, ci se va afla printre nişte străini a caror limbă nu o vorbeşte. Va înţelege doar când este prea târziu ca viaţa ei a fost pentru totdeauna afectată de o decizie a instituţiilor care aveau datoria să o apere", se arată în textul petiţiei.

Sâmbătă, sportivele echipei de handbal feminin "U" Alexandrion Cluj şi-au arătat susţinerea faţă de cazul micuţei Alessia şi s-au antrenat în tricourile care suştin cauza ‪#‎savealessia‬.

 

Comenteaza