Dramele victimelor din accidente creează datorii spitalelor: vinovaţii uită să plătească spitalizarea VIDEO

Dramele victimelor din accidente creează datorii spitalelor: vinovaţii uită să plătească spitalizarea VIDEO
Dramele personale ale victimelor sau ale familiilor celor decedaţi nu sunt singurele efecte negative ale accidentelor rutiere. Acestea creează datorii şi spitalelor. Este vorba de persoanele vinovate de producerea accidentelor rutiere care uită să plătească spitalizarea victimelor. Doar în acest an, datoriile către spitale sunt de ordinul milioanelor.

"Pentru primele nouă luni ale acestui an, Casa de Asigurări de Sănătate Cluj trebuie să deconteze spitalelor clujene peste 1,3 milioane de lei. O parte din bani, 1,28 de milioane, au fost deja daţi, având o restanţă de 60.000 de lei", spune purtătorul de cuvânt al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Cluj.

Cel mai afectat de această situaţie este Spitalul Clinic Judeţean unde ajung circa 75% dintre cazurile de vătămări corporale şi victime ale accidentelor din judeţ. Astfel s-a ajuns la sume impresionante pe care unitatea medicală trebuie să le recupereze de la vinovaţi.

"La nivel de pacient costurile pot fi de la 100 de lei la 100,000 de lei, acesta a fost cel mai scump caz pe care noi l-am avut în urma unui accident rutier. În aceste condiţii în ultimii ani s-a ajuns la o sumă de recuperat de aproape 1 milion de lei", spune şi directorul Spitalului Clinic Judeţean Cluj, Cristiana Ciortea.

Directorii spitalelor spun că recuperarea banilor merge foarte greu Unele datorii sunt mai vechi de cinci ani. Vezi detalii în materialul video.

Reporter: Bianca Suciu
Imagine: Călin Fedeleş

Comenteaza