Foto Dronă precum cea care l-a ucis pe generalul iranian Soleimani, prezentată la Câmpia Turzii

Dronă precum cea care l-a ucis pe generalul iranian Soleimani, prezentată la Câmpia Turzii
| Foto: Foto: Transilvania Spotters

La baza aeriană Câmpia Turzii este prezentată, marţi, una dintre cele mai avansate drone din lume. Este vorba despre MQ 9 Reaper, despre care se spune că l-a ucis pe generalul iranian Qassem Soleimani la începutul lunii ianuarie 2020. La eveniment participă și Șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu. 

"Șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, va participa marți, 18 februarie, începând cu ora 11.30, în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii, la Ziua Distinșilor Vizitatori a exercițiului româno-american DACIAN REAPER-20. Cu acest prilej, vor fi prezentate principalele date privind exercițiul și va fi organizată o expoziție statică ce va include tehnică militară din dotarea bazei aeriene, precum și aeronava fără pilot de tip MQ-9 Reaper", transmite Statul Major al Apărării. 

Amimtim că, în perioada ianuarie-martie 2020, Baza 71 Aeriană din Câmpia Turzii este gazda exercițiului româno-american DACIAN REAPER-20, exercițiu organizat și planificat în cursul anului 2019.

Militarii americani fac parte din 52nd Expeditionary Operations Group Detachment 2, unitate care își îndeplinește misiunile de informații, supraveghere și cercetare de pe aeroportul Miroslawiec, Polonia, și aparține 52nd Fighter Wing din cadrul Bazei Aeriene Spangdahlem, cu sediul în Germania. Statele Unite ale Americii colaborează îndeaproape cu România pentru a consolida capacitățile de apărare colectivă și pentru a spori securitatea regională.

Forțele Aeriene ale Statelor Unite operează 195 de aeronave MQ-9 din septembrie 2016 și intenționează să le mențină în funcțiune până în 2030. Este un echipament militar impresionant: are un motor de 900 de cai putere, o autonomie de 480 de kilometri și poate fi operată de la 1.900 de kilometri distanță. Greutatea maximă pe care o poate transporta la decolare este de 4.700 de kilograme. Zboară la o altitudine de 15.000 de metri, iar anduranța este de 14 ore. Viteza maximă este de 482 km/h.

Rachetele sunt extrem de precise și se ghidează cu ajutorul camerelor care sunt instalate pe aceste drone. Au obiective pentru zi, pentru noapte, unele cu infraroșu, altele folosesc tehnologia laser.

Comenteaza