Drone precum cele folosite la eliminarea generalului Soleimani, trimise la Câmpia Turzii

Drone precum cele folosite la eliminarea generalului Soleimani, trimise la Câmpia Turzii

Forțele aeriene americane vor trimite drone MQ-9 Reaper la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii în cadrul unei misiuni ce are drept obiectiv să promoveze stabilitatea și securitatea în regiune și să consolideze relațiile cu aliații NATO și cu alți parteneri europeni.

”SUA și România au un parteneriat permanent pentru a gestiona chestiuni de securitate regională și globală. Pentru a promova aceste interese, Forțele Aeriene ale SUA în Europa, componenta aeriană a Comandamentului European al SUA, vor opera aeronave fără pilot MQ-9 Reaper de la Baza Aeriană 71, ca expresie vizibilă a eforturilor americane de a spori stabilitatea regională și de a participa la diverse exerciții în regiune”, se arată într-un comunicat al Forțelor Aeriene ale SUA în Europa și Africa.

Drona MQ-9 Reaper, o aeronavă fără pilot introdusă în serviciul forțelor aeriene americane, a fost folosită în raiduri aeriene ce au vizat teroriști în țări ca Irak, Siria, Afganistan sau Yemen, iar recent a fost utilizată în misiunea de eliminarea a generalului iranian Qassem Soleimani.

În iulie 2019, Departamentul Apărării din SUA a transferat temporar mai multe drone militare de tip MQ-9 Reaper la Baza Aeriană Câmpia Turzii, pe durata lucrărilor la pista Bazei Miroslawiec din Polonia. Alte țări care au în dotare aeronave fără pilot MQ-9 Reaper sunt Franța, India, Italia, Olanda, Spania și Marea Britanie.

 

Comenteaza