Drumurile Clujului, împânzite de poliţişti. Câţi şoferi au rămas fără permis

Drumurile Clujului, împânzite de poliţişti. Câţi şoferi au rămas fără permis
Poliţiştii rutieri s-au aflat miercuri în teren, pe principalele artere rutiere din localităţile urbane, dar şi pe sectoarele DN1 din judeţ, pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente grave.

Pentru depistarea conducătorilor de autovehicule care nu respectă regimul legal de viteză şi pentru sancţionarea promptă a acestora, poliţiştii au folosit echipamente de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, aflate în dotare.

În cadrul acţiunii, poliţiştii rutieri au constatat 153 de abateri, dintre care şapte privind viteza de deplasare, 48 de traversare neregulamentară a pietonilor, 13 de neacordare prioritate de trecere la pietoni şi 85 de alte abateri. Toate abaterile constatate de poliţişti au fost sancţionate contravenţional, conform prevederilor legale privind circulaţia pe drumurile publice.

De asemenea, atât în baza neregulilor constate, cât şi pentru a-i determina pe conducătorii auto să conştientizeze posibilele pericole la care se expun atunci când nu îşi iau toate măsurile de prevenire, poliţiştii clujeni au reţinut 19 permise de conducere şi au retras 10 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii rutieri recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să circule cu o viteză adaptată la condiţiile meteorologice, să adopte o manieră preventivă de condus, să respecte regulile de circulaţie şi pe ceilalţi participanţi la trafic.

Etichete
Comenteaza