După ce i-a murit tatăl așteptând ambulanța, cere cursuri de prim-ajutor pentru poliţişti

După ce i-a murit tatăl așteptând ambulanța, cere cursuri de prim-ajutor pentru poliţişti

Proiectul bărbatului este menit să suplimenteze lipsa personalului medical şi a autospecialelor de salvare din Gherla.

Ideea îi aparţine gherleanului Vasile Kepiro, al cărui tată şi-a pierdut viaţa anul trecut, în noiembrie, după ce a căzut la pământ în parcul din Gherla. Bărbatul ar fi putut fi salvat dacă s-ar fi intervenit la timp, însă ambulanţa care a venit din Cluj-Napoca a ajuns după aproape o oră. Detalii, AICI.

“Azi am depus la Primăria Gherla un proiect pe care îl consider fundamental pentru siguranţa cetăţenilor gherleni şi pentru care am reuşit să strâng susţinerea a 400 de cetăţeni.

El s-a născut în urma tragediei care a costat viaţa tatălui meu, moment care m-a făcut să realizez că suntem extrem de vulnerabili din punct de vedere al situaţiilor medicale de urgenţă, fiind practic la mâna sorţii. Dacă mai există vreun eveniment nefericit în acel moment, sunt şanse să nu vina ambulanta deloc, sau prea târziu. Nu mai putem să pierdem vieţi pentru că nu există echipaje medicale disponibile!

Aşadar am propus implementarea unor metode de prim ajutor care să compenseze cel puţin parţial lipsa de ambulanțe şi echipaje din municipiul nostru, prin responsabilizarea Poliţiei Locale şi a Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, care vor putea interveni în cazuri critice. Aceştia vor beneficia de aparatura medicală necesară şi de instructaj profesionist, pentru a acorda primul ajutor.

Aşteptăm acum răspunsul autorităţilor şi vom urmări atent reacţia lor şi evoluţia acestei cauze în care credem cu toată tăria. Urmează că acest proiect să ajungă pe masă Consiliului Local, unde va fi susţinut de consilierii care îşi doresc o schimbare.

Vă mulţumim celor care ne-aţi susţinut, celor care aţi semnat petiţia, celor care ne-aţi fost alături şi vă încurajăm să fiţi în continuare atenţi şi implicați în viaţa comunităţii noastre pentru a evita situaţiile tragice şi pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii acolo unde aleşii nu reuşesc sau nu intenţionează să facă mai mult“, a transmis Vasile Kepiro, pe Facebook.

Comenteaza