După ce, iniţial, a deschis frontierele pentru refugiaţi, Merkel a vrut să-i oprească la graniţă

După ce, iniţial, a deschis frontierele pentru refugiaţi, Merkel a vrut să-i oprească la graniţă
Cancelarul Angela Merkel şi Guvernul de la Berlin au hotărât să trimită, la 12 septembrie 2015, ofițeri de poliție la granița cu Austria, cu intenția de a închide ''ruta balcanică'' înainte ca solicitanții de azil să ajungă la frontiera cu Germania.

Guvernul de la Berlin a intenționat în septembrie 2015 să închidă frontiera cu Austria și să respingă refugiații și migranții care încercau să intre pe teritoriul german, a relatat duminică publicația germană Welt am Sonntag, citată de agenția de presă MIA.

Potrivit sursei citate, cancelarul Angela Merkel și executivul de la Berlin au decis să detașeze câteva mii de ofițeri de poliție la granița cu Austria la 12 septembrie 2015 și intenționau să închidă 'ruta balcanică' înainte ca solicitanții de azil să ajungă la destinația lor preferată - Germania, relatează Agerpres.

Planul a fost însă abandonat cu numai câteva ore înainte de a fi pus în practică.

Merkel s-a pronunțat pentru o politică a granițelor deschise față de milioane de persoane care fug din Siria, Irak și alte conflicte din Orientul Mijlociu.

Dar, pe fondul opoziției crescânde din Germania și în contextul în care a devenit evident că numărul celor care încearcă să ajungă în Europa Occidentală prin traversarea Mării Egee și a Balcanilor nu se reducea, frontiera dintre Grecia și Macedonia a fost închisă la începutul lui 2016.

În 2015, Germania a primit aproape 1 milion de migranți veniți mai ales din Orientul Mijlociu, Asia și Africa, fapt care a avut ca efect creșterea popularității partidului extremist 

Comenteaza