După șoferi, a venit rândul pietonilor să fie trași de urechi de polițiști. Ce sfaturi dau aceștia

După șoferi, a venit rândul pietonilor să fie trași de urechi de polițiști. Ce sfaturi dau aceștia
În urma unei acțiuni desfășurate miercuri, polițiștii au tras la răspundere nu doar șoferii indisciplinați, ci și pietonii.

Efectuată pe raza municipiului Gherla, razia a vizat respectarea limitelor legale de viteză şi disciplina pietonilor în trafic, precum şi echiparea corespunzătoare a vehiculelor pe timpul iernii.

Pentru abaterile constatate, poliţiştii au fost nevoiţi să aplice peste 40 sancţiuni contravenţionale, în valoare de circa 10.000 de lei. Dintre acestea, 15 au fost aplicate pietonilor, pentru nerespectarea prevederilor rutiere. De asemenea, a fost ridicat un permis de conducere şi s-a retras un certificat de înmatriculare.

În acest contex, conducătorilor auto li se reamintește că viteza reprezintă una din principalele cauze de producere a accidentelor grave de circulaţie. Astfel, le este recomandat să-și plănuiască deplasarea din timp și să se asigure că au suficient combustibil în rezervor, pentru ca în cazul unor blocaje să nu sufere din cauza frigului.

Nici pietonii nu au fost uitați de organele de ordine, care îi sfătuiesc să-şi sporească atenţia și să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.

"Totodată, le recomandăm să se asigure temeinic înainte de a traversa drumurile publice şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă", au adăugat polițiștii.

 

Comenteaza