E oficial: Jean Michel Jarre concertează la Cluj. Artistul a anunțat datele „Electronica World Tour” 2016

E oficial: Jean Michel Jarre concertează la Cluj. Artistul a anunțat datele „Electronica World Tour” 2016
Celebrul muzician francez a anunţat pe site-ul său oficial că va susţine în toamnă un concert la Cluj-Napoca.

Data concertului de la Cluj-Napoca este 11 noiembrie. Muzicianul francez va veni în Transilvania după recitalul de la Budapesta, din 10 noiembrie, iar ulterior se va deplasa la Belgrad, pe 13 noiembrie, în cadrul „Electronica World Tour”. Acest turneu are anunţate 50 de oraşe în care Jarre va susţine concerte.

Fundaţia Diesel a primit 100.000 de lei de la primărie pentru organizarea concertului, suma fiind dublată în ultima clipă de către consilierii locali, deşi iniţial administratorul acesteia, Mircea Buteanu, solicitase 894.400 de lei.
 
"Mă bucur că alocarea pentru concertul Jean Michel Jarre a fost dublată, mi-aţi dat o veste bună. Din păcate este doar o mică parte din suma necesară pentru organizarea concertului, din calculele mele ar fi nevoie de 6.500 de spectatori în Sala Polivalentă ca să fim break-even. Suma aceasta garantează că concertul va avea loc, în 11 noiembrie", a spus Buteanu.

Administratorii stadionului Cluj Arena au vrut să îl aducă pe Jarre la Cluj-Napoca în 2012, dar în final au bătut palma cu Roxette. Jarre a avut două concerte în România, în 2008 şi 2010, în Bucureşti.

Acesta a devenit celebru datorită concertelor uriaşe pe care le-a susţinut în toate colţurile lumii, fiind considerat drept artistul francez care a adunat cel mai mare număr de spectatori din lume, la fiecare dintre concertele sale: sute de mii de oameni au asistat la show-urile sale din Hong Kong, Londra şi Beijing şi trei milioane la concertul de la Moscova din 1997.
 
Printre cele mai cunoscute albume se numără "Oxygène" (1976), "Equinoxe" (1978), "Magnetic Fields/ Les Chants Magnétiques" (1981), "Zoolook" (1984), "Metamorphoses" (2000), "Téo & Téa" (2007).
 
Cel mai nou material discografic, "Electronica 1: The Time Machine", al 18-lea album de studio, a fost lansat în 2015 şi conţine şi piese înregistrate în colaborare cu M83, Little Boots, Tangerine Dream, Armin van Buuren, 3D (Massive Attack), pianistul chinez Lang Lang. "Electronica Vol 2: The Heart of Noise" va fi lansat în luna mai şi va conţine 15 colaborări cu artişti de renume. Jarre a vândut 80 de milioane de albume şi discuri single.

Concertul de la Cluj ar urma să aibă loc la Sala Polivalentă. Biletele pentru show-urile cuprinse în turneul „Electronica World Tour" 2016 vor fi puse în vânzare începând cu data de 18 martie.

Comenteaza