Breaking news E oficial! Licitația pentru drumul expres Tureni - A3 are un câştigător

E oficial! Licitația pentru drumul expres Tureni - A3 are un câştigător

DRDP Cluj a desemnat vineri câștigătorul licitației pentru realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic al conexiunii dintre Autostrada Transilvania (A3) și DN1, în zona Tureni-Mărtinești.

Firma câștigătoare a contractului este SEARCH CORPORATION SRL, iar valoarea proiectului este de 2.3 milioane de lei fără TVA. Durata contractului este de nouă luni, din care studiul de fezabilitate final va lua proiectantului 7 luni, iar proiectul de autorizare a lucrărilor de execuție și obținere a autorizației de construire (PAC), alături de proiectul tehnic de execuție final (PT), vor dura câte o lună fiecare.

Drumul expres Tureni - A3 va decongestiona traficul din Turda şi va asigura o nouă variantă de acces la Autostrada Transilvania dinspre Cluj-Napoca, pe lângă cea de la Gilău. Drumul este prevăzut să aibă o lungime de 5,4 km și patru benzi.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, declara în luna februarie, la ZIUA LIVE, că „am cerut și am obținut aprobarea ministrului pentru un un proiect care se poate foarte rapid și care anul viitor chiar ar putea fi gata. Astfel, de la Tureni, se pot face acei 5,4 km, un drum cu patru benzi care se conectează și se "înțeapă" direct în autostradă.

Adică mergi pe patru benzi, de la Cluj înspre Turda, când ajungi în Tureni faci dreapta și pur și simplu în 5 km te-ai conectat la autostradă și te duci mai departe. Am salva mult timp în trafic și am descongestiona și Turda, dar și tronsonul Gilău - Cluj-Napoca”, mai preciza Emil Boc.

Traficul din Turda e deja lent, iar finalizările autostrăzilor A10 și parțial A3 creează premisele unor ambuteiaje-mamut, ca în Sebeș înainte de 2013", argumentau și reprezentanții Asociației Pro Infrastructură necesitatea realizări urgente a . 

Comenteaza