Video Edilul Floreștiului, explicații după avaria de la magistrala de apă: „S-a lucrat non-stop, peste 30 de ore”

Edilul Floreștiului, explicații după avaria de la magistrala de apă: „S-a lucrat non-stop, peste 30 de ore”
| Foto: Facebook.com/bogdannicolaepivariu

Un eveniment neplăcut s-a petrecut săptămâna trecută în comuna Florești, atunci când o magistrală de apă s-a avariat, iar zeci de gospodării au fost inundate.

Avaria la magistrala de apă de pe strada Tăuțiului din Florești a fost rezolvată de angajații Companiei de Apă Someș. Reamintim că pompierii clujeni au avut de furcă nu mai puțin de 14 ore pentru a evacua apa din gospodăriile oamenilor. 

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a vorbit, la ZIUA LIVE, despre acest incident petrecut chiar în Săptămâna Mare, cu două zile înainte de Paște.

A fost un accident nefericit. Am fost sunat și eu la 4 dimineața, și imediat am luat legătura cu părțile implicate. A fost o țeavă foarte veche, de 30-40 de ani. Am ajuns repede la fața locului, unde se lucra deja pentru remedierea problemei. Am încercat să diminuăm pagubele. Nici cei de la Compania de Apă, care gestionează această magistrală, nu s-au așteptat la o avarie de natura asta, mai ales în pragul sărbătorilor.

Din păcate, au fost anumite zone în care presiunea apei a fost foarte mică după incident. S-a lucrat non-stop, peste 30 de ore. Noi am susținut cu ce am putut să o facem. Am pus la dispoziție tot ce aveam. Cei de la Compania de Apă au depus un efort foarte mare. Cantitatea de apă a fost destul de însemnată. Eu am ținut în permanență legătură și cu cetățenii din zonă.

Este un incident pe care nu și l-a dorit nimeni, dar se întâmplă lucruri de genul. Bine că s-a rezolvat și că avem doar pagube materiale. Lumea nu avea cum să fie mulțumită. Le înțeleg această supărare. Ieri a fost o întâlnire la fața locului pentru a se stabili refacerea carosabilului. Urmează o reparare completă, inclusiv cu strat de asfalt”, a declarat, la ZIUA LIVE, Bogdan Pivariu.

Comenteaza