Şedinţă de urgenţă la MAI convocată de Marcel Vela. Trecem în scenariul 4?

Şedinţă de urgenţă la MAI convocată de Marcel Vela. Trecem în scenariul 4?

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela şi secretarii de stat Bogdan Despescu şi Raed Arafat, vor susţine o declaraţie de presă, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, la ora 21.00.

România are deja 1.760 de persoane infectate cu SARS-Cov-2 , iar în condiţiile în care zilnic apar cel puţin 200 de cazuri, intrarea în scenariul 4 al pandemiei e o chestiune de zile.

În „Scenariul 4”, pacienţii cu simptome uşoare şi medii vor fi trataţi la domiciliu, pentru ca sistemul medical să poată face faţă situaţiei, potrivit lui Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii.

„Vrem să-i ducem la domiciliu pe cei cu simptomatologie uşoară şi medie. Tot la fel, propunem ca medicii care sunt asimptomatici, dar infectaţi cu coronavirus să poată să rămână în unităţile spitaliceşti, să trateze pacienţii de coronavirus. Avem mai multe facilităţi pe care să le cerem prin ordonanţă şi pentru unităţile sanitare, să se poată face angajări direct, fără concurs, să se poată mări organigramele la direcţiile de sănătate publică şi sanitare, sunt multe propuneri pe care fiecare minister le face şi din aceste propuneri , ele sunt făcute publice şi oficiale printr-o ordonanţă militară”, a precizat Tătaru.

De asemenea, trecerea ţării noastre în „scenariul 4” ar putea însemna impunerea de noi restricţii şi zone de carantină. 

Comenteaza