Şedinţă extraordinară în Mociu pentru salvarea spitalului vechi de 100 de ani

Şedinţă extraordinară în Mociu pentru salvarea spitalului vechi de 100 de ani
După ce Consiliul Judeţean a acceptat într-o şedinţă extraordinară să transfere Centrul de Sănătate Mociu în subordinea spitalului de recuperare din Cluj-Napoca, deliberativul local se întruneşte mâine într-o altă şedinţă extraordinară pentru a desfiinţa centrul.

Conform proiectului de hotărâre, acesta ar urma să aprobe transferul managementului asistenţei medicale al Centrului de Sănătate Mociu către Consiliul Judeţean Cluj şi desfiinţarea centrului în vederea reorganizării acestuia ca structură fără personalitate juridică în cadrul Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca.


„Având în vedere Hotărârea nr. 98 din 14 aprilie 2011 adoptată de către Consiliul Judeţean Cluj prin care se solicită transferul managementului asistenţei medicale al Centrului de Sănătate Mociu către Consiliul Judeţean Cluj şi desfiinţarea centrului în vederea reorganiării acestuia ca structură fără personalitate juridică în cadrul Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca, se aprobă transferul managementului asistenţei medicale al Centrului de Sănătate Mociu de la Consiliul Local al Comunei Mociu către Consiliul Judeţean Cluj, în vederea reorganizării acestuia ca structură fără personalitate juridică în cadrul Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca", se arată în proiectul de HCL. Aici se mai arată că o parte din imobil ar urma să fie transferat în domeniul public al judeţului Cluj şi în administrarea Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca.

Primarul Horvath Marton spune că în acest moment, juridic, spitalul nu mai există. Totodată, administraţia locală va transfera în administrarea CJ Cluj doar o parte din teren şi din clădire. "Într-o aripă a spitalului vrem să construim o policlinică privată iar în curte vrem să ridicăm un centru pentru SMURD", a spus primarul.

Centrul de Sănătate Mociu deserveşte un număr de şapte comune, este vorba de Mociu, Cămăraşu, Geaca, Cătina, Suatu, Pălatca şi Căianu, cu o populaţie arondată de aproximativ 20.000 de locuitori.

 

Comenteaza