Şedinţă foto cu o Dacie 1300, în centrul New York-ului pustiit de Covid-19

Şedinţă foto cu o Dacie 1300, în centrul New York-ului pustiit de Covid-19
| Foto: Facebook Eduard Pălăghiţă

Prima Dacie 1300 adusă în SUA a fost vedeta unei sesiuni foto pe străzile pustii ale oraşului New York, „oraşul care nu doarme niciodată”. Imaginile foarte frumoase au fost publicate de Eduard Pălăghiţă, proprietarul maşinii, pe contul de Facebook dedicat.

Eduard Pălăghiţă, un român stabilit în SUA de foarte mulţi ani, a profitat de lipsa traficului de pe străzile din New York pentru a-şi fotografia maşina vintage, o Dacie 1300 datând din 1977.

Imaginile, publicate pe contul de Facebook dedicat maşinii, sunt însoţite de comentariul "Oraşul care nu doarme niciodată trage un pui de somn".

Atmosfera foarte luminoasă surprinsă în fotografii contrastează cu pustietatea de pe străzi. Oraşul New York a fost unul dintre cele mai afectate din SUA de pandemia de COVID-19.

În SUA mai există câteva modele vechi de Dacia, dar exemplarul deţinut de Eduard Pălăghiţă este, potrivit acestuia, primul adus în SUA şi, totodată, prima maşină românească ce a parcurs celebra autostradă Route 66.

Automobile Dacia România a oprit începând din 18 martie producţia la uzina de la Mioveni, ca măsură preventivă în condiţiile epidemiei de coronavirus. În această perioadă, conform contractului de muncă, angajaţii vor primi 85% din salarii, conform contractului colectiv de muncă.

Sursa foto: Facebook Eduard Pălăghiţă

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza