"Temperatura nu se mai ia, când s-a făcut, ne-a sărit lumea în cap", spun angajaţii de la supermarket

"Temperatura nu se mai ia, când s-a făcut, ne-a sărit lumea în cap", spun angajaţii de la supermarket
| Foto: doarromania.ro

Starea de alertă a devenit, de fapt, o stare de relaxare în magazinele alimentare. Există toate șansele ca atunci când oamenii merg la cumpărături să nu îi mai întâmpine niciun angajat al unității respective care să facă triajul epidemiologic al clienților sau care să le interzică celor care nu au mască de protecție accesul în supermarket.

O echipă Digi 24 a mers prin mai multe magazine pentru a vedea dacă sunt respectate măsurile luate de autorități în starea de alertă, dar și cât de expuși sunt oamenii dacă merg la cumpărături. Care a fost rezultatul?

„Intrăm în primul supermarket cu gândul că suntem în continuare în stare de alertă și suntem departe de viața de dinaintea declanșării pandemiei, dar,... surpriză! Am intrat, dar nu ne-a întrebat nimeni de temperatură, de mască, absolut deloc! Ne-am plimbat prin tot centrul comercial în încercarea de a fi cât mai vizibili, dar chiar și așa nu a fost nimeni interesat să ne ia temperatura. Ne-am îndreptat apoi spre zona de alimente, unde sunt cei mai mulți clienți. Nici aici nu ni s-a luat temperatura, nu ne-a întrebat nimeni. Dacă ne uităm, vedem foarte mulți oameni care nu au mască sau orice altceva pentru protecție.

Am mers apoi de la un supermarket, la altul, iar situația nu s-a schimbat cu nimic. Triajul epidemiologic a dispărut, așa că fiecare este liber să facă ce vrea. În puține unități de alimentare, în momentul în care am intrat, angajații s-au sesizat și ne-au atras atenția că masca este obligatorie. Am intrat și în acest magazin și la fel, nu ne-a întrebat nimeni dacă avem mască, dacă nu avem!

Aflăm că și măsurile de prevenție s-au relaxat. Angajații care ne opreau, în timpul stării de urgență, cu termometrul la intrare în magazinul alimentar au dispărut. "Temperatura nu se mai ia, când s-a făcut, ne-a sărit lumea în cap, spune un angajat", transmite reporterul Digi24.

Conform ordinului comun emis de Ministerul Sănătății și Ministerul de Interne, pe perioada stării de alertă se impune în continuare purtarea măștii de protecție, dar și efectuarea triajului epidemiologic la intrarea în supermarket.

Comenteaza