Şeful Direcţiei de Drumuri Cluj a fost demis

Şeful Direcţiei de Drumuri Cluj a fost demis

Radu Băruță, directorul Direcţiei de Drumuri şi Podul (DRDP) Cluj, a fost demis. Problemele au început încă din septembrie, când era "urecheat" în public de către şeful CNAIR, Narcis Neaga, după ce a fost constatată „o gestionare defectuoasă a lucrărilor de întreținere” pe un drum spre Baia Mare. 

Era vorba despre sectorul de drum Baia Mare- Târgu Lăpuş, aflat pe raza Secţiei de Drumuri Naţionale – Baia Mare. „Vreau ca mâine să văd acolo primele camioane cu asfalt şi vreau să trataţi serios aceste lucrări. Este inadmisibil să lăsaţi un drum să ajungă în starea asta!”, i-a transmis, cu tot cu semn de exclamare, Neaga lui Băruță, adăugând că îl amenință cu destituirea din funcție „în cazul în care nu înţelege să îşi ia în serios atribuţiile”.

Miercuri, 14 noiembrie 2o18, Băruţă a fost demis. Informaţia nu a fost făcută publică de CNAIR, nici măcar în organigrama de pe site-ul instituţiei. Presa scrie că Băruţa s-a comportat abuziv cât a fost la şefie şi că demiterea ar fi survenit în urma unui control făcut de o comisie a CNAIR:  a stat numai la hoteluri de 4 stele, gen Napoca Grand Hotel sau Fulton Hotel, după care, în 2018, s-a mutat într-un apartament de lux, scrie ebihoreanul.ro. 

În locul lui Băruţa a fost numită interimar Crina Lăpuşan. Băruţa a fost numit la propunerea ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, în funcţia de director interimar la DRDP Cluj, în data de 25 august 2017.

Comenteaza