Şeful Direcţiei Silvice, arestat preventiv pentru luare de mită VIDEO

Şeful Direcţiei Silvice, arestat preventiv pentru luare de mită VIDEO
Şeful Direcţiei Silvice Cluj, Traian Mariş, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile pentru luare de mită. Acesta a recunoscut în faţa judecătorului că a primit 10.000 de lei, însă a precizat că banii nu au legătură cu funcţia pe care o deţine şi că i-a luat în baza relaţiei de prietenie pe care o are cu cel care i-a oferit. Hotărârea de arestare a fost atacată deja cu recurs de avocaţii directorului.

Tribunalul Cluj l-a arestat preventiv pentru 29 de zile pe directorul Direcţiei Silvice Cluj, Traian Mariş. Soţia acestuia s-a rugat în zadar la uşa sălii de judecată, căci directorul a ieşit cu cătuşe la mâini.

Procurorii anticorupţie susţin că Traian Mariş a pretins, în perioda septembrie 2012 - aprilie 2013, sume între 4.000 şi 10.000 de euro de la trei pădurari din zona Mărişel pentru a nu-i da afară şi pentru a nu-i sancţiona pentru neregulile găsite de echipele de control.

L-AU DENUNŢAT DOI PĂDURARI
SURSA: Comunicat DNA Cluj

"La data de 15 aprilie 2013, inculpatul Mariş Traian a primit de la doi dintre angajaţi, denunţători în cauză, prin intermediar, suma de 10.000 lei, pentru ca, în schimb, să nu emită nicio dispoziţie de sancţionare a celor doi pentru presupuse nereguli în activitatea lor de pădurari şi pentru ca să avizeze favorabil raportul asupra unui control programat în cantonul pădurarului care a intermediat primirea banilor, sub formă de mită", au precizat procurorii DNA Cluj. Avocatul directorului spune că acesta a recunoscut primirea banilor, însă a precizat că nu au legătură cu atribuţiile de serviciu.

"Recunoate ca sa primit suma de 10.000 lei in 15 a explicat ca nu a fost primita in virtutea functiei si nu pt a+si indepkini sau nu indeplini obligatiile de serviciu. a spus ca a primit aceasta suma in baza relatiilor de prieteni se vizitau frecvent", a spus Calin Budisan, avocat.

Traian Mariş a declarat recurs în sala de judecată împotriva hotărârii de arestare preventivă. Acesta se va judeca în zilele următoare la Curtea de Apel. În denunţul împotriva directorului este menţionat şi numele fostului şef al Direcţiei Silvice, Ioan Morar, însă acesta nu a fost chemat încă la audieri.

Articol de Nicoleta Nap şi Alin Golban

Vezi aici de ce e acuzat Mariş

Comenteaza