Şeful Direcţiei Silvice, reţinut pentru luare de mită. Cerea bani de la pădurari ca să nu-i dea afară

Şeful Direcţiei Silvice, reţinut pentru luare de mită. Cerea bani de la pădurari ca să nu-i dea afară
Traian Mariş, şeful Direcţiei Silvice Cluj, a fost reţinut azi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) sub acuzaţia de luare de mită.

 

Cel mai probabil acesta urmează să fie dus mâine în faţa instanţei, cu propunere de arestare preventivă. Mariş a fost numit director la Direcţia Silvică în iunie 2012 iar înainte a fost şeful Ocolului Silvic Gilău.

UPDATE Traian Mariş este acuzat că ar fi cerut mită de la mai mulţi pădurari pentru a-i menţine în funcţie. Conform surselor ziuadecj.ro, acesta ar fi cerut sume între 3.000 şi 10.000 de euro de la fiecare, în total cel puţin patru pădurari.

UPDATE 2 ORA 14:42 DNA confirmă, printr-un comunicat de presă, reţinerea lui Mariş. În sarcina acestuia procurorii au reținut infracţiunea de luare de mită în formă continuată. Aceştia arată că în perioada septembrie 2012 - aprilie 2013 inculpatul Mariş Traian, în calitate de director al Direcţiei Silvice Cluj, a pretins de la trei pădurari sume cuprinse între 4.000 și 10.000 euro pentru ca, în schimb, să le asigure păstrarea locurilor de muncă, să le avizeze favorabil controalele dispuse în cantoanele la care lucrează și să nu le aplice măsuri de sancționare disciplinară ca urmare a neregulilor constatate de echipele de control.

În urmă cu două zile Mariş a primit de la doi dintre angajați, denunțători în cauză, printr-un intermediar, suma de 10.000 lei, pentru ca, în schimb, să nu emită nicio dispoziţie de sancţionare a celor doi pentru presupuse nereguli în activitatea lor de pădurari și pentru a aviza favorabil raportul asupra unui control programat în cantonul pădurarului care a intermediat primirea banilor, sub formă de mită.

Mariş va fi prezentat la Tribunalul Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Vom reveni cu amănunte

Comenteaza