Şeful ISCTR Cluj, săltat de DNA, îl are ca naş pe fostul Ministru de Interne Gabriel Oprea

Şeful ISCTR Cluj, săltat de DNA, îl are ca naş pe fostul Ministru de Interne Gabriel Oprea
| Foto: colaj foto: captura video digi24.ro, https://www.romaniacurata.ro/

Directorul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier din Cluj, Bogdan Ștefan Durlea, a fost reţinut de procurorii DNA miercuri, 4 octombrie. Anchetatorii îl acuză de luare de mită şi divulgare de informaţii.

Numele lui Bogdan Ștefan Durlea se leagă de cel al fostului vicepremier şi ministru de interne, Gabriel Oprea, care ar fi venit la nunta sa de la Borşa cu elicopterul Ministerului de Interne creând un mare scandal, scrie publicaţia maramureşeană vasiledale.ro

La vremea respectivă IGA a transmis că nu este adevărat și că Oprea ar fi ajuns la Cluj-Napoca de fapt, cu o cursă Tarom, iar apoi ar fi plecat la Borșa cu autoturismul. „Va precizam ca Inspectoratul General de Aviatie al M.A.I. nu a desfasurat nicio astfel de misiune. Deplasarea vicepremierului Gabriel Oprea s-a facut cu o cursa aeriană a TAROM pe ruta Bucureşti-Cluj Napoca si în continuare cu autoturismul”, se arăta într-un comunicat al MAI.

De remarcat despre Bogdan Durlea este şi faptul că acesta a condus câteva luni ISCTR Cluj IT 4, în 2021, fiind revocat din funcție în același an, de către fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă. Însă în noiembrie 2021, Durlea a fost repus din nou în funcție și menținut de miniștrii PSD-PNL Dan Vîlceanu și Sorin Grindeanu.

La numirea în funcție Bogdan Durlea, presa locală scria că ascensiunea lui Durlea i se datorează unui personaj controversat din zona Maramureșului. Este vorba chiar de socrul său, fost deputat şi afacerist care ar fi implicat în "mafia pădurilor", Nuțu Fonta, ales în 2012 deputat PP-DD, mai apoi a trecut la UNPR şi, ulterior, a ajuns la PMP.

Nuțu Fonta a declarat miercuri pentru vasiledale.ro că ginerele său a fost săltat din trafic în timp ce se deplasa spre București în interes de serviciu. Fostul parlamentar a povestit că fiica lui este speriată și că a fost singură cu doi copii mici când au ”năvălit” mascații la domiciliu.

"Eu cred că este nevinovat în povestea asta", a declarat socrul lui Durlea. Vezi AICI interviul oferit de Fostul deputat de Maramureș, Nuțu Fonta, despre perchezițiile de la societatea ginerelui săltat de procurorii DNA.

Comenteaza