Şeful poliţiei clujene, decorat de preşedintele României pentru rezultatele remarcabile

Şeful poliţiei clujene, decorat de preşedintele României pentru rezultatele remarcabile
Chestorul de poliţie Tudor Grindean, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj, a fost decorat de preşedintele României, Klaus Iohannis.

Grindean a fost recompensat cu ordinul „Bărbăţie şi credinţă" în grad de Ofiţer, cu însemn pentru militari, pentru rezultatele remarcabile obţinute în activitatea profesională. Decorarea a fost făcută la propunerea viceprim-ministrului pentru Securitate Naţională, Gabriel Oprea. Alături de acesta au fost premiaţi pentru activitatea întreprinsă mai multe persoane aflate la conducerea Poliţiei Române.

Premierea şefului IPJ Cluj vine după ce, în ultimele trei săptămâni, cinci deţinuţi au reuşit să evadeze din arestul instituţiei. Patru dintre ei au reuşit să fugă în seara de 17 ianuarie prin ruperea grilajului de fier care acoperă locul destinat plimbării şi escaladarea zidului din beton. Trei s-au bucurat de mai puţin de 12 ore de liberatate, însă cel de-al patrulea a pus pe jar oamenii legii timp de aproape două săptămâni, fiind prins într-un final în 29 ianuarie, într-o casă de vacanţă de lângă Alba-Iulia.

La doar patru zile după capturarea acestuia, un alt infractor, un spărgător de autoturisme din localitatea Maia, a reuşit să evadeze de sub escorta poliției în timp ce era adus de la Dej la Cluj-Napoca cu propunerea arestului preventiv pentru 30 de zile. În acest caz, evadatul a avut parte de doar două ore şi jumătate petrecute în libertate.

Tudor Grindean se află la conducerea IPJ Cluj din toamna lui 2013, fiind numit în funcţie după pensionarea lui Ioan Păcurar. Înainte, a ocupat o funcţie de conducere la Ministerul Administraţiei şi Internelor, în aparatul central. Grindean a absolvit două cursuri postuniversitare la Facultatea de Drept a Universităţii Babeş-Bolyai în 1998 şi 2004, de drept civil şi de psihologie judiciară.

Comenteaza