Elefant roz, plimbat prin tot Bucureștiul de membrii unui ONG. Motivul - „10 august”

Elefant roz, plimbat prin tot Bucureștiul de membrii unui ONG. Motivul - „10 august”
| Foto: mediafax.ro

Un elefant roz este plimbat, luni, la toate instituţiile responsabile pentru tergiversarea anchetei „10 august”, de către membrii comunității Declic.

Prin acest mod, reprezentanţii societăţii civile marchează doi ani de la protestele din Piaţa Victoriei, în timpul cărora manifestanţi paşnici au fost gazaţi şi bătuţi de jandarmi.

Elefantul roz va fi plimbat luni prin Bucureşti și va trece pe la Palatul Cotroceni, Palatul de Justiţie, Parchetul General, Ministerul Justiţiei, DIICOT, Ministerul de Interne şi Piaţa Victoriei.

„Elefantul din încăpere, despre care preşedintele Iohannis vorbea în 2017 la una dintre şedinţele de Guvern unde se încerca blocarea Justiţiei, a devenit acum dosarul 10 august. Pentru că elefantul nu mai este vizibil pentru preşedinte, ministrul Justiţiei, procurorul General, DIICOT şi ministrul de Interne, am decis să îl vopsim în roz”, a declarat reprezentantul Declic, Cătălina Hopârteanu, potrivit Mediafax.

Peste 59.000 de membri Declic au semnat petiţia ”Vrem anchetă corectă în dosarul 10 august” şi au cerut autorităţilor reluarea cercetărilor.

„Comunitatea Declic este creată din sute de mii de oameni obișnuiți, care trăiesc în România sau în diaspora. În prezent, 798.764 de membri activi militează pentru o societate mai dreaptă”, se arată pe site-ul ONG-ului.

Comenteaza