Elena Udrea, Crăciun în libertate: "A fost o experienţă foarte grea de data aceasta"

Elena Udrea, Crăciun în libertate: "A fost o experienţă foarte grea de data aceasta"
| Foto: arhivă

Elena Udrea a fost eliberată, luni, în Ajunul Crăciunului, după ce s-a aflat în arest, în Costa Rica, de la începutul lunii octombrie.

Elena Udrea şi Alina Bica, aflate de pe 3 octombrie în arest preventiv în Costa Rica, au fost eliberate, luni, după ce Tribunalul Bucureşti a decis, vineri, revocarea cererilor de extrădare.

Potrivit website-ului ameliarueda.com, Ministerul Public costarican a decis eliberarea lor după ce a primit din partea Ministerului Justiţiei din România documentaţia prin care este retrasă cererea de extrădare formulată anterior.

"Abia am ajuns acasă. A fost o experienţă foarte grea de data aceasta. Spun de data aceasta pentru că o compar cu cea din 2015, când am fost arestată preventiv în România. A fost mult mai greu decât atunci pentru că acum există un copil, există Eva, şi despărţirea de ea a fost foarte greu de suportat. Am găsit-o mult mai mare decât am lăsat-o. Am lăsat-o la 13 zile, când m-au ridicat de pe stradă şi am găsit-o acum mult mai mare. Cred că şi ea e curioasă să mă cunoască. Încercăm să ne cunoaştem reciproc. Cel mai greu de suportat a fost că nu eram cu copilul meu. Altfel, faptul că eram cu Alina Bica a făcut mai uşoară perioada asta”, a declarat Elena Udrea, la Antena 3.

„Eu nu am plecat din România pentru că voiam să călătoresc prin lume, a răspuns Elena Udrea fiind întrebată dacă are de gând să se întoarcă în România, "ci pentru că era evident şi acum e evident, cu tot ce s-a întâmplat, cu această decizie a Curţii Constituţională care a desfiinţat atâtea hotărâri ale ÎCCJ, printre care şi a mea şi a Alinei Bica. E clar că am avut dreptate şi că am fost ţintele unui abuz în ţara noastră. Vom vedea ce se întâmplă, depinde foarte mult de ce se întâmplă şi în România”.

Un judecător costarican hotărâse pe 3 decembrie că Elena Udrea şi Alina Bica vor rămâne în arest preventiv în Costa Rica până la soluţionarea cererii privind extrădarea lor.

Udrea şi Bica au fost eliberate din arestul din Costa Rica după ce autorităţile române au renunţat la cererea de extrădare. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din România a decis suspendarea executării pedepsei în cazul fostei şefe a DIICOT Alina Bica, în dosarul în care a fost judecată pentru favorizarea făptuitorului şi condamnată la patru ani de închisoare. Aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul Elenei Udrea, condamnată definitiv la 6 ani de închisoare în dosarul "Gala Bute", transmite Agerpres.

Comenteaza