News alert Elena Udrea rămâne în arest în Bulgaria! Judecătorii cer informații despre închisorile din România

Elena Udrea rămâne în arest în Bulgaria! Judecătorii cer informații despre închisorile din România

Judecătorii din Bulgaria au amânat, miercuri, pronunţarea deciziei în cazul Elenei Udrea şi au cerut detalii despre sistemul penitenciar din România.

Procesul Elenei Udrea a fost amânat pentru 19 aprilie. Judecătorii din Bulgaria cer informații, în cinci zile, despre sistemul de detenție din România.

„Aveți ocazia să scrieți istorie, să arătați că Bulgaria este peste România în materie de justiție", le-a spus Elena Udrea judecătorilor”, miercuri, potrivit realitatea.net. Ea a cerut azil politic în Bulgaria și anularea mandatului de arestare. De asemenea, Udrea a acuzat un tratament inuman în penitenciarele din România și a spus că a fost amenințată cu moartea în timpul arestului pe teritoriul României.

Reamintim că Elena Udrea a fost reţinută în Bulgaria în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile româneşti, după ce polițiștii au constatat că aceasta a plecat din țară în ziua în care Înalta Curte de Casație și Justiție a condamnat-o definitiv la șase ani de închisoare în dosarul Gala Bute, pentru luare de mită și trafic de influență.

Comenteaza