Foto Elev al Şcolii de Poliţie din Cluj, erou în Moldova. A prins un tâlhar care atacase un bătrân în plină stradă

Un elev aflat în ultimul an de studii la Școala de Agenți de Poliție "Septimiu Mureșan" din Cluj a reuşit să prindă şi să imobilizeze un tâlhar, după ce l-a văzut smulgând borseta din mâinile unui bătrân.

Marian Țabrea, aflat în permisie în Suceava, era într-o maşină, alături de câţiva prieteni, când a văzut cum un bărbat a smuls borseta din mâna unui bătrân şi a luat-o la fugă. Tânărul a coborât imediat din maşină şi, după ce l-a urmărit pe tâlhar pe o distanţă de aproximativ un kilometru, a reuşit să îl prindă şi să îl imobilizeze, în timp ce prietenii săi au apelat la 112. Autorul faptei, un tânăr de 24 de ani a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore.

"Am avut mare noroc că tânărul polițist era în zonă, a acționat "ca în filme", chiar nu mă așteptam, îi mulțumesc din suflet!", a spus victima, care şi-a recuperat borseta furată, în care se aflau bunuri în valoare de peste 500 de lei. 

Fapta viitorului poliţist a fost lăudată de conducerea IPJ Suceava: "Spiritul civic, curajul şi modul profesionist de intervenţie ale acestui tânăr sunt garanţia că va deveni un om de nădejde al comunităţii pe care o va deservi şi va face cinste în continuare Poliţiei Române".

Tânărul aflat la şcoală la Cluj a primit multre felicitări în mediul online.

"Ai tot respectul meu, Marian, și sunt convins că și al colegilor din toată țara, precum și al societății civile. De Oameni ca tine este nevoie pentru schimbarea imaginii Poliției Române, acestea sunt unele dintre momentele care mă fac să fiu mândru că sunt polițist!", a postat pe o reţea de socializare Bogdan Bănică, vicepreședintele Sindicatului Național al Polițiștilor din România.

Comenteaza