Elev de clasa a VIII-a, cu tatăl bolnav şi mama plecată la muncă în Spania, bătut pentru a treia oară de către un tânăr de 21 de ani

Elev de clasa a VIII-a, cu tatăl bolnav şi mama plecată la muncă în Spania, bătut pentru a treia oară de către un tânăr de 21 de ani
Agresorul i-a lovit mai demult tatăl, dar şi sora, în vârstă de 17 ani.

Tărăşenia se petrece de ceva timp încoace în localitatea Deuşu, comuna Chinteni, iar bătăile împotriva lui Dănuţ M., un băiat de 15 ani, se ţin lanţ, susţine Nicolae M., unchiul băiatului.

"Acest Andrei ne face foarte mult rău: îl bate mereu pe Dănuţ, a bătut-o şi pe sora lui în vârstă de 17 ani, l-a lovit şi pe tatăl lui Dănuţ, în urmă cu un an. Am fost cu el şi-n Tribunal, dar încă nu avem niciun rezultat şi acest gen de purtări împotriva membrilor familiei noastre continuă. Săptămâna trecută, vineri, l-a bătut din nou pe Dănuţ, în centrul satului, în văzul tuturor celor ce se aflau acolo", povesteşte acesta.

„Mă aflam în centru pe la ora 22:30 şi a venit Andrei cu un băiat, pe care - aşa din senin - l-a pus să mă bată. Pretextul a fost că i-am făcut ceva fratelui celuilalt, lucru negat imediat de băiat, chiar cu el de faţă. Dar Andrei avea nevoie de această minciună ca să mă poată bate din nou. Prima dată m-a lovit cel mic, pus de el. Am căzut, iar după aceea m-a lovit el în cap, cu picioarele", arată, cu voce stinsă Dănuţ.

Ca să nu-l întristeze şi mai mult pe tatăl său, suferind, mama lui fiind plecată la muncă în Spania, băiatul a ţinut sub tăcere incidentul până a doua zi dimineaţa, când durerile insuportabile de cap l-au determinat să cheme salvarea pentru a fi transportat la Cluj-Napoca, la UPU.

Cu toate acestea, unchiul băiatului a evitat să dezvăluie cu exactitate sursa conflictului care dăinuie, de mai multă vreme, între Andrei şi familia lui Dănuţ. "Are ceva cu noi," repetă cu încăpăţânare acesta, semn că lucrurile sunt mai profunde şi mai dureroase decât par la prima vedere.

După ce l-au consultat pe adolescent, medicii legişti clujeni i-au eliberat acestuia un certificat în care-i recomandă cinci zile de îngrijiri medicale, pe baza căruia familia lui Dănuţ va întocmi o plângere penală împotriva aprigului duşman, Andrei.

Comenteaza