Elevă din Cluj, cu haine de mii de euro: “Mă declar snoabă”/ Părinţii refuză uniformele

Elevă din Cluj, cu haine de mii de euro: “Mă declar snoabă”/ Părinţii refuză uniformele

De la uniforma școlară banală și cenușie, pe care elevii o purtau obligatoriu în urmă cu 30 de ani, holurile liceelor din România au ajuns în multe locuri, podiumuri de modă.

O elevă de clasa a 12-a, într-un liceu din Cluj-Napoca, spune că are haine de câteva mii de euro și că își dorește să devină designer vestimentar. Pentru ea contează enorm calitatea și aspectul, scriu ŞtirilePROTV.ro. 

Reporter: „Îți cumperi de obicei haine de marcă?”

Elevă: „Da, având în vedere că mă declar snoabă, da.”

Reporter: „Cine îți dă bani?”

Elev: „Părinții.”

Elevă: „Am colege care investesc mii de lei în ținute. Nu mi se pare ok. Vii aici să înveți, nu să faci o concurență cu cineva.” Elev: „Țin să fiu curat, ordonat, totul în regulă, dar există și cealaltă parte, unde mulți se îmbracă cu haine super scumpe.”

Unele școli au găsit o soluție prin introducerea uniformei. În multe cazuri însă, tocmai părinții au fost cei care s-au opus. Corina Pop, director de școală: „A fost o tentativă și la noi în școală, dar spre surprinderea noastră, foarte mulți părinți au refuzat.”

Călina Langa, designer vestimentar: „La noi din cauză că este asociată cu ceea ce se întâmpla pe vremea comunismului, am ajuns să respingem complet, dar este un lucru foarte bun, pentru că se egalizează cumva statusul social și financiar.”

În multe licee, dincolo de haine, a apărut și o altă competiție: cea a mașinilor cât mai scumpe.

Comenteaza