Elevii Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă, introduşi în lumea muzicii clasice

Elevii Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă, introduşi în lumea muzicii clasice
Elevii Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Cluj-Napoca au participat vineri la o “Călătorie muzicală” organizată de Magdalena Hrib în foaierul sediului central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga”.

În cadrul acestei călătorii elevii s-au bucurat de piesele "Mica serenadă" de W. A. Mozart și "Anotipurile" de A. Vivaldi, în interpretarea unor membri ai Orchestrei Operei Naţionale Bucureşti, ariile fiind "traduse" copiilor de către Magdalena Hrib.

Prin intermediul acestui demers, organizatorii şi-au propus să înlesnească înţelegerea muzicii clasice şi, totodată, să familiarizeze elevii cu un instrument muzical deosebit - vioara.

Centrul Școlar pentru Educaţie Incluzivă este continuatoarea instituţiei de învăţământ pentru copiii cu deficienţă mintală din Cluj, înfiinţat în anul 1929, sub denumirea de Şcoala pentru Copii cu boli mintale.

În cadrul instituţiei, în prezent îşi desfăşoară activitatea 170 de elevi, din care la patru clase se aplică principiile pedagogiei curative. De asemenea, Centrul Şcolar asigură servicii educaţionale în şcolile de masă pentru un număr de peste 450 de elevi, elevii şi tinerii beneficiari ai serviciilor educaţionale şi terapeutice provenind de pe raza întregului judeţ. 

Comenteaza