Elevii clujeni au chiulit 39 de ani într-un semestru

Elevii clujeni au chiulit 39 de ani într-un semestru
Tinerii clujeni au adunat peste 344.000 de absenţe în primul semestru al acestui an şcolar, echivalentul a 39 de ani chiuliţi. Autorităţile spun că numărul absenţelor a scăzut, totuşi, faţă de anul şcolar 2011-2012.

„Sunt 344.000 de absenţe la toate unităţile de învăţământ. Aici discutăm de 75.000 de elevi clujeni care sunt în sistemul de învăţământ din Cluj. S-a observat, în urma măsurilor pe care le-am luat, o scădere a numărului de absenţe raportat la semestrul întâi al anului trecut. A fost o scădere de aproximativ 15%.", a precizat Valentin Cuibus, inspectorul şcolar general al judeţului.

În topul şcolilor cu cei mai mulţi chiulangii sunt Liceul Tehnofrig, Liceul de Transporturi Transilvania şi Grupul Şcolar Alexandru Borza. Directorul Liceului Tehnofrig susţine că de vină pentru numărul mare de absenţe sunt elevii navetişti, cărora le întârzie autobuzele sau trenurile cu care vin la Cluj. "Majoritatea elevilor fac naveta şi de cele mai multe ori întârzie din cauza mijloacelor de transport şi în al doilea rând respectăm regulamentul şcolar întocmai. Cel care n-a sosit în primul minut este absent. Nu se mai motivează", a declarat pentru REALITATEA TV Cluj, Grigore Chiurbe, director Liceului Tehnofrig. Pentru a limita numărul de absenţe, Inspectoratul Şcolar va amplasa camere video în şcoli şi va generaliza catalogul electronic.

 

Etichete
Comenteaza