Elevii clujeni au chiulit în primul semestru echivalentul a 39 de ani VIDEO

Elevii clujeni au chiulit în primul semestru echivalentul a 39 de ani VIDEO
Elevii clujeni au adunat în primul semestru 344.000 de absenţe, echivalentul a 39 de ani chiuliţi. Cifrele le-au dat de gândit autorităţilor, aşa că de acum încolo tinerii vor fi mult mai atent supravegheaţi. Absenţele, dar şi situaţiile de abandon şcolar, ar putea fi diminuate cu ajutorul platformei online pentrueducatie.ro, lansată astăzi la Cluj. Platforma le oferă părinţilor, care nu au timp să se ocupe de copii, acces la diverse activităţi extraşcolare.

Proiectul, care la Cluj va intra în funcţiune la toamnă, le promite părinţilor că activităţile educative ale copiilor după orele de curs vor fi atent supravegheate.

"Rata abandonului şcolar şi a absenteismului se poate scădea prin oferirea de activităţi extraşcolare pentru copii şi oferire de servicii în care părinţii trebuie să ştie unde să-l ducă pe copil după amiază, dacă el nu se poate ocupa de el", a declarat Mariana Pop, inspector ISJ Cluj.

Fiecare dintre cei interesaţi îşi poate promova pe site-ul pentrueducatie.ro propria activitate extraşcolară, dacă este una de interes public şi dacă aceasta poate veni în ajutorul celorlalţi.

Platforma a fost lansată deja la Iaşi şi Timişoara, iar în viitorul apropiat ea va funcţiona şi în alte oraşe din România.

Reporter: Anca Baciu
Imagine: Rareş Râşnoveanu

Comenteaza