Elevii clujeni renunţă la sporturile de iarnă în vacanţă

Elevii clujeni renunţă la sporturile de iarnă în vacanţă
Planurile administratorilor pârtiilor din judeţul Cluj de a atrage mai mulţi copii şi liceeni în timpul vacanţei care tocmai s-a încheiat nu au dat roadele scontate.
Add"> Numărul mic de elevi interesaţi de sporturile de iarnă s-ar explica prin “migrarea” loc în cluburi şi la piscine, dar şi prin interesul tot mai mare al părinţilor pentru staţiunile din Austria, susţin administratorii pârtiilor.

Vacanţa de iarnă, bucuria copiilor iubitori de zăpadă, schi şi săniuş, le-a adus o speranţă în plus celor care gestionează pârtiile importante ale Clujului. “Ne-am aşteptat să vină la schi mai mulţi juniori şi liceeni, am şi modificat programul pentru ei, am avut un orar de vacanţă, însă nu a fost aşa. Săptămâna trecută a fost doar una obişnuită, cu 200-300 de turişti”, a precizat Marius Maniu, unul dintre administratorii pârtiei din Feleacu. “Probabil au ales o piscină, un fitness, un club, dar noi suntem optimişti, chiar dacă nu ni s-au îndeplinit speranţele”, a mai spus Maniu.

Sfârşitul săptămânii a fost, însă, unul fructuos, pârtia s-a umplut de clujeni, numai sâmbătă fiind înregistraţi 700-800 de turişti. “Nu ne temem de încălzirea vremii, avem un strat de zăpadă destul de gros. Are 30 de centimetri, se va mai topi din el, dar tot rămâne destul. Previziunile meteo spun că de miercuri va ninge iar”, a apreciat administratorul de la Feleacu. Pârtia de aici are o lungime de peste 760 de metri, o înclinaţie medie a traseului de 14 grade şi o diferenţă de nivel de 98 de metri. Taxa de urcare cu teleschiul este de 4 lei, iar abonamentele costă 35 de lei pentru 10 urcări, 50 de lei pentru 15 urcări, iar pentru tot programul unei zile se plăteşte 100 de lei.

La Băişoara nu au lipsit copiii pe pârtie, însă erau mai mult cei veniţi în tabăra organizată în staţiunea clujeană de Palatul Copiilor. “La noi, pârtia a fost şi este încă foarte bună, însă au lipsit schiorii. Chiar şi weekendul a fost slab. Poate pentru că la pârtia Buscat nu a fost zăpadă, s-a închis în zilele astea şi lumea a crezut că aşa ar fi şi la noi. Pe de altă parte, mulţi merg acum în Austria la schi şi îşi duc şi copiii acolo”, a declarat Adrian Baciu, administratorul pârtiei de la Băişoara. Prima pârtie are 0,894 km şi lăţimea de 20 de metri, a doua - 0,423 kilometri lungime şi 20 de metri lăţime, iar cea de-a treia, 0,423 kilometri lungime şi o lăţime de 20 de metri. Urcarea cu teleschiul costă 4 lei, o cartelă de 5 urcări costă 20 de lei, în timp ce pentru 10 urcări se plătesc 30 de lei.

La Dângău şi la Buscat nu s-a schiat în weekend

“Starea pârtiei: Nu se schiază” era postat ieri pe site-ul pârtiei de la Dângău (comuna Căpuş). Deşi grosimea zăpezii era de 20 de centimetri, cele două pârtii de aici au fost închise pentru “o revizie la instalaţie”. De asemenea, un anunţ similar a fost postat şi pe site-ul pârtiei Buscat, deschisă de aproximativ o săptămână în Apuseni, la aproximativ 60 de kilometri de Cluj-Napoca. “Sâmbătă şi duminică, 5-6 februarie 2011, pârtia va fi închisă! Cu toate eforturile depuse în timpul săptămânii, nu am reuşit să amenajăm pârtia pentru practicarea sporturilor de iarnă în condiţii decente”, se arăta pe pagina de internet. Reprezentanţii celor două pârtii nu au putut fi contactaţi.


Comenteaza