Elevii cu 10 la Bac, premiaţi de primar FOTO / VIDEO

Elevii cu 10 la Bac, premiaţi de primar FOTO / VIDEO
Elevii clujeni care au obţinut nota 10 la examenul de Bacalaureat în acest an au fost premiaţi astăzi primarul Emil Boc. Şase dintre cei şapte tineri vor să studieze la universităţi clujene.

Din cei 9 tineri clujeni care au luat nota zece la bacalaureat, 2 se gândesc deja să părăsească România şi au apicat la universităţi din străinătate. Elevii de 10 ai Clujului au fost premiaţi astăzi de Emil Boc. Cei 9 tineri au primit fiecare câte 1.000 de lei, o diplomă şi un buchet de flori din partea primarului. Emil Boc i-a felicitat pe profesorii care i-au pregătit pe elevi, dar şi pe părinţi.

Doi dintre cei 9 elevi clujeni care au obţinut nota maximă la Bacalaureat se gândesc deja să părăsească România pentru a-şi continua studiile. Alexandra Neag a aplicat în Anglia la Essex. "Am aplicat la Criminalistică şi am fost acceptată", spune Alexandra, absolventă a liceului teoretic "Gheorghe Şincai".

Tânăra speră ca, după terminarea studiilor în Anglia, să revină în ţară. "Asta depinde de oportunităţile de aici, de ce se întâmplă când finalizez facultatea".

Şi Andrei Oltean, absolvent al Colegiul Naţional Emil Racoviţă Cluj-Napoca, spune că a aplicat pentru facultăţi din afara României. El vrea să urmeze o carieră în informatică. "Vreau să dau admitere la Politehnică, dar am aplicat şi în Anglia şi în Franţa, dar sunt încă indecis", spune el.

Primarul s-a declarat mândru de performaţele tinerilor. "I-am felicitat pentru rezultat, le-am spus că au luat un start extrordinar în viaţă. Să-l folosească în continuare, şi în universitate, să îmbine partea de educaţie cu partea de distracţie, pentru că universitatea este cea mai frumoasă perioadă din viaţă, perioada studenţiei", a spus Boc.

Cei nouă elevi de 10 ai Clujului au primit câte 1.000 de lei pentru performanţa lor. "Premiul este simbolic", explică Boc. "Sunt 1.000 de lei pentru fiecare tânăr care a avut 10 la Bacalaureat, flori şi o diplomă, dar eu cred că mai importantă este recunoaşterea din partea comunităţii, pentru că sunt un model pentru cei care vor susţine Bacalaureatul în anii următori".

Elevii cu zece la Bacalaureat vor fi premiaţi şi de Consiliul Judeţean Cluj cu câte 2.000 de lei.

Reporter: Anca Baciu
Imagine: Lorant Ersek

Comenteaza