Elevii din Bobâlna, model pentru poliţiştii clujeni GALERIE FOTO/VIDEO

Elevii din Bobâlna, model pentru poliţiştii clujeni GALERIE FOTO/VIDEO
Şcoala Gimnazială din localitatea clujeană Bobâlna a găzduit astăzi o activitate preventivă, organizată de poliţia, primăria şi şcoala din comună. La eveniment au participat şi reprezentanţi de la IPJ Cluj.

Câteva zeci de copii de la şcoala din localitate şi-au dat întâlnire pe terenul sintetic al unităţii de învăţământ. Nu s-au adunat să se joace, ci să le demonstreze oaspeţilor veniţi la ei în şcoală că ştiu ceea ce înseamnă pieton, semafor, contravenţie sau violenţă. Proiectul - derulat în urmă cu două luni şi ajuns astăzi la final - şi-a propus ca tinerii să înveţe despre combaterea violenţei şi a faptelor antisociale, dar şi despre ceea ce însemnă educaţie rutieră.

Pentru verificarea cunoştinţelor acumulate, organizatorii au pus la cale un concurs între 4 echipe, câte una din fiecare clasă de gimnaziu. Elevii s-au întrecut într-o probă scrisă, una orală şi una practică constând în mersul pe bicicletă printre jaloane. Surprinzător sau nu, câştigători au fost elevii clasei a VII-a. Pe locul secund s-au clasat micuţii de pe clasa a V-a, iar podiumul a fost completat de echipajul clasei a VI-a.

Atât câştigătorii, cât şi învinşii au fost răsplătiţi cu diplome şi cupe, însă mai important decât atât sunt cunoştinţele de care au dat dovadă micuţii. Chiar şi oamenii legii au fost uimiţi de răspunsurile prompte ale concurenţilor. "Activitatea de astăzi face parte dintr-o suită de activităţi care au avut loc pe parcursul acestui parteneriat încheiat cu Poliţia Bobâlna, intitulat <<Stop Violenţei>>. Concursul a fost o încununare a acestor activităţi şi spun eu că s-au descurcat la cele 3 probe foarte bine, constatând şi scorul foarte apropiat dintre cele 4 echipe. Sperăm să realizăm şi pe viitor astfel de activităţi", a spus directorul Şcolii Gimnaziale din Bobâlna, Simona Laura Mizgan.

Atât participanţii la concurs, cât şi ceilalţi elevi au avut ocazia să cunoască autoturismul poliţiei. Totodată, reprezentanţii IPJ Cluj le-au oferit mai multe materiale preventive, cu scopul de a-i informa pe elevi despre siguranţa în trafic şi regulile de circulaţie. Toate explicaţiile au fost oferite de către inspector Sorin Precup din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Cluj, alături de inspector Angela Neag - Prevenirea Criminalităţii Cluj.

"Încercăm prin toate activităţile desfăşurate să fim cât mai aproape de copii şi de nevoile lor, să-i facem să înţeleagă că poliţiştii le sunt prieteni şi că trebuie să apeleze la sprijinul nostru oridecâte ori au nevoie. Încercăm să-i învăţăm să aibă un comportament preventiv în trafic în calitate de pietoni şi de biciclişti. Prevenirea delincvenţei juvenile este o prioritate pentru toţi; încercăm să-i facem să înţeleagă că un comportament violent nu duce decât la eşec", a declarat inspector principal Angela Neag din cadrul Structurii de Prevenire a Criminalităţii - Poliţia Cluj.

"Sunt convins că acest parteneriat nu va fi ultimul, ci în continuare vor fi derulate şi alte parteneriate şi sper ca cele mai importante, în principal pe linie rutieră, să aibă aceeaşi tragere de inimă în ceea ce priveşte derularea lor", a spus şi comisar şef Florin Moldovan, şeful Biroului Poliţiei Rutiere Dej.

 

Etichete
Comenteaza