Elevii din Cluj învaţă cum să acorde primul ajutor. LISTA școlilor participante

Elevii din Cluj  învaţă cum să acorde primul ajutor. LISTA școlilor participante

Elevii clujeni vor începe cursurile de acordare a primului ajutor. Proiectul de instruire a elevilor şi profesorilor clujeni pentru acordarea primului ajutor este derulat în cadrul unui parteneriat între Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ), Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) şi Serviciul de Ambulanţă Județean (SAJ).

Luni, 4 noiembrie, în sala de ședințe a ISJ, a avut loc conferința de presă ocazionată de relansarea proiectului educațional de promovare a educației medicale și de prim ajutor în școli.

La eveniment au participat oficiali ai ISJ, ISU, SAJ și ai Spitalului Județean, precum și 10 directori ai unităților de învățământ preuniversitar clujean implicate în proiect. Cu acest prilej au fost înmânate reprezentanților școlilor, manechinele pentru desfășurarea viitoarelor activități propuse.

Proiectul se va desfășura în perioada noiembrie 2019 - mai 2020, pe grupe de câte 20 de elevi grupe formate din elevi din clasele VII-VIII, respectiv IX-XI. Vor fi implicate și cadrele didactice din aceste unități de învățământ pentru recunoașterea unor situații medicale care impun acordarea primului ajutor.

Unitățile de învățământ implicate în acest an școlar sunt Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu, Liceul de Informatică Tiberiu Popoviciu, Colegiile Naționale Emil Racoviță, George Coșbuc, Gheorghe Lazăr, Școlile Gimnaziale Ioan Bob, Ion Agârbiceanu, Ion Creangă, Iuliu Hațieganu și Horea, toate din Cluj-Napoca.

Comenteaza