Elevii şi studenţii din Cluj se vor întâlni cu cineastul american Alex Rotaru

Elevii şi studenţii din Cluj se vor întâlni cu cineastul american Alex Rotaru
Cineastul american de origine română Alex Rotaru va susţine o serie de ateliere de lucru şi seminarii în România.

Cineastul american Alex Rotaru va susţine o serie de ateliere de lucru şi seminarii la Cluj, în cadrul unui program organizat de Ambasada SUA.

Regizorul şi producătorul de filme documentare, se va întâlni cu studenţii şi elevii de la facultăţile şi liceele de profil. În acest context, la ora 10 va avea loc prima întâlnire la Facultatea de Film din cadrul UBB, urmând ca la ora 14 să fie organizată a doua întâlnire cu elevi de la Liceul de Muzică „Sigismund Toduţă"

Alex Rotaru a plecat din România în anul 1992 şi a continuat să aibă proiecte în colaborare cu producători şi actori români. În Statele Unite, Alex Rotaru s-a făcut remarcat prin documentare pline de substanţă cum ar fi Kids with Cameras (Copii cu camere de filmat) - documentar despre puterea artistică şi creatoare a copiilor autişti; Shakespeare High - care ilustrează puterea de schimbare prin folosirea teatrului - respectiv a pieselor lui Shakespeare- în rândul adolescenţilor americani; They Came to Play (Ei au venit să cânte) - despre cum îşi găsesc refugiul în pasiunea pentru muzică oameni de carieră: oftalmologi, stomatologi, bijutieri, antrenori de tenis.

 

Comenteaza