Elevul care și-a bătut diriginta cu pumnii și picioarele în față și abdomen până a băgat-o în spital este liber să revină la școală

Elevul care și-a bătut diriginta cu pumnii și picioarele în față și abdomen până a băgat-o în spital este liber să revină la școală
| Foto: captura video - gandul.ro

Un elev în vârstă de 15 ani şi-a bătut crunt diriginta. Elevul a lovit-o din răzbunare cu pumnii și picioarele în față și abdomen pe profesoară, chiar pe holul școlii. Acum poate reveni în instituţia de învăţământ. 

Elevul de 15 ani din Târgu Mureș care și-a bătut crunt diriginta, în școală, este liber. Tânărul a fost lăsat să plece acasă, după expirarea ordonanței de reținere de 24 de ore. 

Amintim că adolescentul a lovit-o luni cu pumnii și picioarele în față și abdomen pe profesoară, chiar pe holul școlii şi s-a oprit abia în momentul în care a intervenit portarul unității de învățământ. Profesoara a fost transportată la spital, iar elevul a fost dus la secția de poliție. Conducerea școlii și Inspectoratul Școlar fac verificări, iar profesoara agresată este acum în concediu medical.

„În jurul orei 12.35, poliţiştii au fost sesizaţi de către reprezentanţii aceleiaşi unităţi de învăţământ cu privire la o faptă de agresiune. La faţa locului, poliţiştii au stabilit că acelaşi tânăr ar fi aplicat lovituri cu pumnii şi picioarele cadrului didactic îndrumător, manifestându-se recalcitrant în continuare. Tânărul a fost imobilizat şi condus la sediul unităţii de poliţie alături de părintele său, în vederea continuării cercetărilor şi luării măsurilor legale care se impun”, au transmis luni poliţiştii.

Răzbunarea ar fi fost motivul pentru care elevul şi-a bătut diriginta. El fusese chemat la Poliție, pentru un scandal pe care tot el l-a provocat anterior în școală, iar la întoarcere s-a dus direct la dirigintă. Portarul a spus că tânărul violent a bătut-o pe profesoară, chiar de față cu mama sa, iar mama elevbului a și amenințat-o pe dirigintă.

Directoarea Colegiului Național "Alexandru Papiu Ilarian", unde s-a petrecut agresiunea, subliniază că legile în vigoare nu îi permit să ia măsuri imediate. "Mâine poate vine înapoi, pentru că e învățământ obligatoriu și are toate drepturile. Credeți că mă simt confortabil cu această legislație? Nu se poate să se ajungă în situația în care profesorilor să le fie frică să intre la ore", a declarat directoarea, citata de digi24.ro

Comenteaza