Elevul de 10 ani, care a leşinat în curtea şcolii, a murit la spital FOTO / VIDEO

Elevul de 10 ani, care a leşinat în curtea şcolii, a murit la spital  FOTO / VIDEO
O ambulanţă SMURD a intervenit de urgenţă, în urmă cu câteva minute, la Liceul Teoretic Bathory Istvan, de pe strada Universităţii. Un copil de 10 ani este inconştient.

UPDATE - Adaugă imagini video. Click pe prima fotografie

Incidentul a avut loc în jurul orei 14, când elevul se afla în recreaţie.

"Am fost solicitaţi la şcoala respectivă. Este vorba despre un minor de 10 ani care a alunecat pe gheaţă în curtea şcolii şi s-a lovit la cap", a spus Anca Sidonia Bolba, purtător de cuvânt IPJ Cluj.

Copilul a primit primele îngrijiri medicale chiar în curtea şcolii, circa 30 de minute, după care a fost urcat în ambulanţă.

"Se juca şi a căzut pe gheaţă. Cred că este inconştient că medicii îl resuscitează", a spus portarul unităţii şcolare.

La faţa locului se află şi un echipaj de poliţie care cercetează împrejurările în care a avut loc incidentul.

UPDATE: Copilul a fost transportat la UPU Cluj.

UPDATE: "Copilul atunci ieşea în pauză. Am înţeles că i s-a făcut rău. Nu a căzut pe ghaeţă pentru că nu este aşa ceva în curte. Era un alt copil care a văzut tot şi a zis că efectiv a căzut din picioare. Nu s-a apărat, era cu mâinile în buzunar. Părinţii au fost anunţaţi, iar mama copilului a ajuns la şcoală când încă era SMURD-ul aici. Noi nu ştim ca micuţul să sufere de vreo boală sau să fi fost răcit. Părinţii nu ne-au semnalat în prealabil un astfel de lucru", a spus directoarea şcolii, Timar Agnes.

UPDATE: Copilul a murit în urmă cu puţin timp la spital, conform directorului medical al Spitalului Clinic de Copii din Cluj-Napoca, Călin Lazăr. "A fost adus la noi în stare foarte gravă".

Poliţia Cluj va deschide o anchetă în acest caz.

UPDATE: Copilul se numea Daniel Berbec şi era elev în clasa a IV-a.

"A leşinat în curtea şcolii. La acel moment a intervenit medicul unităţii noastre care l-a resuscitat şi părea că îşi revine. Apoi, au ajuns cei de la SMURD, iar următorul lucru pe care l-am aflat este că a decedat. Era elev în clasa a IV-a. Am aflat că în toamnă a mai leşinat o dată, dar părinţii nu ne-au sesizat, nu ne-au anunţat că ar suferi de vreo boală. Era un copil liniştit, nu era un copil problemă", a mai spus directoarea liceului.

UPDATE: "Aştept un raport scris de la conducerea şcolii. Noi am trimis o echipă de control acolo. Din primele informaţii, am aflat că elevul era singur şi pur şi simplu s-a prăbuşit. În niciun caz nu a fost lovit sau împins de altcineva. Am aflat că a mai leşinat şi în toamnă. Nu m-am mai confruntat cu asemenea situaţie", a spus Valentin Cuibus, inspectora general ISJ Cluj.

"Medicul şcolii a spus că ar fi fost vorba de un atac cerebral deoarece copilul nu s-a protejat în momentul în care a căzut. Oricum, din câte am înţeles este o chestiune medicală", a precizat Cuibus.

Material de Anca Mureşan şi Cristina Pirvu.

Comenteaza