Eliberarea Clujului de sub ocupare horthystă, comemorată astăzi. Prefectul Stamatian şi reprezentanţii UDMR au lipsit VIDEO

Eliberarea Clujului de sub ocupare horthystă, comemorată astăzi. Prefectul Stamatian şi reprezentanţii UDMR au lipsit VIDEO
Eliberarea Clujului de sub ocuparea horthystă a fost comemorată astăzi la Cimitirul Eroilor.

La monumentul Ostaşului Român, unde oficialităţile au depus jerbe de flori, a fost ţinută şi o ceremonie religioasă, dar şi un concert al fanfarei militare.

Amintim, în octombrie 1944 armata română a intervenit pentru eliberarea părţii de nord a Transilvaniei, cunoscute sub numele de Operaţia "Cluj". Concepţia generală a operaţiunii strategice "Debreţin", care include aşi operaţiile de la Cluj, prevedea executarea a două asalturi - una principală pe direcţia Arad - Debreţin şi o a doua secundară, pe relaţia Cluj-Debreţin. Clujul a fost eliberat în 11 octombrie, în operaţiunile derulate de diviziile 18 Infanterie şi 2 Munte şi de forţele sovietice.

UPDATE

Preşedintele PSD Cluj-Napoca, Mircea Jorj, acuză pe contul său de Facebook că reprezentanţii UDMR au dovedit "lipsă de respect şi nesimţire", pentru că "nu au binevoit să depună coroane la monumentul eroilor din Cluj-Napoca sau să fie prezenţi la acest eveniment". El spune că şi lipsa prefectului Florin Stamatian de la eveniment este una "impardonabilă". "Domnul Florin Stamatian şi-a anunţat intenţia de a candida politic acum o săptămână din partea PDL la alegerile de anul viitor, şi în fiecare an nu a venit la aceste manifestări. Până acum am încercat să trec cu vederea derapajele de la democraţie şi de la prestaţia sa personală în instituţie, dar cred că a depăşit limita suportabilului", a mai scris Jorj.

 

Comenteaza