Elicopter al Jandarmeriei deasupra Casei de Cultură a Studenţilor. Trecătorii s-au panicat FOTO

Elicopter al Jandarmeriei deasupra Casei de Cultură a Studenţilor. Trecătorii s-au panicat FOTO
Un elicopter al Jandarmeriei Cluj a stârnit panică în rândul clujenilor aflaţi, luni dimineaţa, în zona Casei de Cultură a Studenţilor. Elicopterul a stat deasupra clădirii preţ de jumătate de oră, iar mai mulţi mascaţi au coborât în rapel pe acoperiş.

Reprezentanţii Jandarmeriei Cluj au declarat că a fost vorba despre un exerciţiu, care va fi reluat miercuri, în cadrul manifestărilor dedicate sărbătoririi a 95 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Ardelene.

"Este vorba despre un exerciţiu desfăşurat de Jandarmeria Cluj. Elicopterul aparţine Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca. Oamenii nu trebuie să fie panicaţi, exerciţiul va fi reluat mâine în încheierea manifestărilor ce marchează 95 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Ardelene. Intrarea este liberă. Nu am anunţat exerciţiul pentru că trebuie să mai avem şi elemente surpriză în cadrul evenimentelor noastre. Mâine, vor mai fi şi altele", a declarat Mariana Tecar, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Cluj.

Jandarmeria Cluj marchează 95 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Ardelene printr-o serie de evenimente, marţi, începând cu ora 10.

Astfel, în Piaţa Lucian Blaga vor avea loc exerciţii demonstrative ale forţelor de ordine, iar la Casa de Cultură a Studenţilor, maestrul Dumitru Fărcaş şi Ansamblul folcloric studenţesc ,,Mărţişorul" vor susţine un spectacol folcloric.

De asemenea, în holul Casei de Cultură va avea loc vernisajul unei expoziţii de icoane şi o prezentare de uniforme şi documente din Muzeul Jandarmeriei Române.

Momentul care marchează întemeierea Jandarmeriei ardelene a fost la puţin timp după înfăptuirea ,,Marii Uniri", la data de 29 aprilie 1919, când prin Înaltul Decret nr. 1964/1919 se ,,naşte" pe teritoriul Transilvaniei Brigada IV Jandarmi Cluj cunoscută după Revoluţia din 1989 sub denumirea de Comandamentul de Jandarmi Teritorial „Someşul", cu sediul în municipiul Cluj-Napoca. Acesta avea ca zonă de responsabilitate 6 judeţe situate în partea de nord-vest a Transilvaniei, respectiv Alba, Bihor.

 

Comenteaza