Miliardarul Elon Musk a ajuns să stea cu chirie într-o casă mai ieftină decât o garsonieră din Cluj-Napoca

Miliardarul extretric Elon Musk a închiriat o casă modulară de 50.000 de dolari în Texas după ce şi-a vândut mare parte din proprietățile imobiliare.

Directorul executiv Tesla și SpaceX, Elon Musk, a vândut toate proprietățile în valoare de 114 milioane de dolari în ultimul an și acum locuiește într-o casă mică, în Texas, în valoare de 50.000 de dolari. Casa se află în apropierea „Starbase”, un site de testare pentru rachetele  SpaceX rachete, în sud-estul Texasului, la două mile distanță de granița sudică. Casa a fost transportată acolo cu un camion, a transmis evz.ro

Locuința modulară are puțin peste 100 de metri pătrați, iar Musk a declarat-o ca fiind domiciliul stabil, şi scrie pe Twitter: „Casa mea principală este una de aproximativ 50.000 de dolari, în Boca Chica/ Starbase, pe care am închiriat-o. Dar este minunată”, a scris Musk pe 9 iunie.

Noul stil de viață abordat de miliardar face parte dintr-un efort mai mare de concentrare asupra ambițiilor sale spațiale.„Vând aproape toate bunurile fizice. Nu voi deține nicio casă ”, a scris pe Twitter în mai 2020. Casa lui este una dintre multele pe care SpaceX le-a cumpărat angajaților Starbase pentru a le face mai ușor naveta către muncă.

În cazul în care am dori să cumpărăm o garsonieră de 32 de mp. în Cluj-Napoca ar trebui să scoatem din buzunar nu 50.000 de euro, ci 55.000 deoarece preţurile pe care trebuie să le scoată din buzunare cei care doresc să locuiască în oraşul de cinci stele de pe Someş sunt mai piperate decât cele pe care le scot din buzunar unii locuitori de pe partea cealaltă a planetei, fie ei şi milardari.

Spre exemplu agenţia Blitz Imobiliare intermediază spre vânzare un apartament cu o cameră, de 32 mp, în zona Expo Transilvania, cartierul Mărăști. Compartimentarea este semidecomandată, formata din hol, baie, la parter. Blocul este de modă veche construit înainte de 1990 şi la capitolul finisaje nu se apropie de finisajele casei modulare unde va locui miliardarul Elon Musk. Şi totuşi, dacă există ofertă, sigur va fi şi cerere pentru garsoniera de 55.000 de euro din cartierul Mărăşti din Cluj-Napoca. 

Comenteaza