Foto Emil Boc a donat sânge și îi îndeamnă pe clujeni să-i urmeze exemplul: „Dacă puteți face un bine, să îl faceți!”

Campania de donare de sânge derulată de Primăria municipiului Cluj-Napoca se desfășoară pe parcursul a 3 zile (18-20 octombrie).

O nouă campanie de donare de sânge desfășurată de Primăria Cluj-Napoca. Donarea de sânge este un ajutor neprețuit, de aceea subliniez: Dacă puteți face un bine, să îl faceți! Am participat în această dimineață (joi -n.red.), alături de colegii din Primăria Cluj-Napoca și agenții Poliției locale a municipiului, la o nouă acțiune a municipalității de donare de sânge, la Centrul Regional de Transfuzie Cluj.

Cu această ocazie, le mulțumesc tuturor colegilor din instituție care au răspuns pozitiv inițiativei și îi asigur că participarea fiecăruia la donare înseamnă un ajutor fără seamăn pentru cei în nevoie! Campania derulată de Primăria municipiului Cluj-Napoca se desfășoară pe parcursul a 3 zile (18-20 octombrie). Astfel de acțiuni sunt organizate periodic, atât de către primărie cât și de Poliția Locală. În campania curentă s-au înscris 50 de angajați.

Pe website-ul Centrului de transfuzii Cluj apare următorul mesaj: «Donarea de sânge este darul vieții! Fără donatori, mulți bolnavi nu ar mai fi în viață astăzi.» Vă încurajez, dacă nu ați mai donat sânge, să intrați pe www.crtscluj.ro pentru a vedea condițiile și beneficiile pentru donatori”, a transmis edilul Clujului.

PROGRAM Centrul de Transfuzie Sanguină Cluj
ORAR: 7.30 - 13.30 de LUNI până VINERI
Adresă: strada Nicolae Bălcescu nr 18 (lângă Piața Mihai Viteazul)
Nr telefon: 0264.592.882
Website: crtscluj.ro

Beneficiile pentru sănătatea donatorilor, studiate și dovedite, sunt multiple: de la efecte precum reglarea tensiunii arteriale sau reducerea apariției atacurilor de cord până la îmbunătățirea sănătății mentale și impact pozitiv asupra stresului. Mai mult, fiecare donator beneficiază de:
- analize medicale (grupa sanguină, Rh, hemoleucogramă, hepatita B, hepatita C, HIV, HTLV, analize biochimice)
- compensații valorice - 7 bonuri valorice care pot fi folosite pentru a achiziționa produse / alimente
- adeverință pentru a beneficia de o zi liberă de la serviciu
- facilități la transportul în comun ș.a.

Comenteaza