Emil Boc: ”Criza gazului poate avea consecințe mai grave decât COVID”

Emil Boc: ”Criza gazului poate avea consecințe mai grave decât COVID”
| Foto: hotnews.ro

Emil Boc transmite că a „tras mai multe semnale de alarmă” cu privire la criza gazului. Acestta spune că poate avea „consecințe mai grave decât COVID”.

Primarul Clujului susține că criza gazului va afecta în mod negativ viața românilor și că aceasta poate fi deosebit de gravă. „Eu am tras niște semnale foarte serioase de alarmă că această criză a gazului poate fi cu consecințe mai grave decât COVID-19, dacă nu se iau acum din timp, pentru iarnă, măsurile necesare.

Sunt decizii strategice ca până în luna octombrie 80% din capacitatea de stocare a gazelor să fie realizată pentru iarnă, până la începutul iernii să fie 90%, adică să avem gaz deja stocat necesar pentru ce ne trebuie pe timp de iarnă”, a spus Boc într-o intervenție la o emisiune radio locală, citat de ziare.com

„Mai sunt câteva țări precum Germania care se încăpățânează cu abstinație să folosească energia nucleară, deși mai au câteva surse de energie nucleară pe care vor să le închidă în vara aceasta.

Trebuie să se gândească bine pentru că dacă declanșezi o criză economică pornind de la gaz, pornind de la cea mai importantă economie a Europei, dacă aceasta este în declin totul se duce ca un bumerang în Europa și se întoarce împotriva salariilor și a condițiilor de viață”, a mai adăugat Boc.

Comenteaza