Emil Boc, despre cele 8 cazuri de COVID din Primăria Cluj-Napoca

Emil Boc, despre cele 8 cazuri de COVID din Primăria Cluj-Napoca
| Foto: cluj24.ro

În Primăria Cluj-Napoca sunt confirmaţi opt funcţionari cu noul COVID-19, a anunţat primarul Emil Boc. Acesta a mai declarat că dacă s-ar aplica testările în masă, s-ar pune în pericol testarea celor care au simptome.

Primarul Emil Boc a declarat miercuri în şedinţa Consiliului Local că mai mulţi funcţionari se află în izolare la domiciliu în urma anchetei epidemiologice a DSP Cluj.
 
„Primăria Cluj-Napoca are 3172 de angajaţi, la creşe, Poliţie Locală, Spitalul Clujana, asistenţă socială, parcări, aparatul de specialitate. Avem 8 cazuri de COVID confirmate. Cei 8 colegi se simt bine, nu au probleme de nicio natură care să le pună viaţa în pericol”, a spus Boc.
 
Acesta a subliniat că a discutat cu autorităţile sanitare care i-au transmis că nu există prevederi legale pentru testarea în masă a angajaţilor din Primărie.
 
„Mi s-a explicat că dacă s-ar aplica testările în masă s-ar pune în pericol testarea celor care au simptome, care au probleme grave şi trebuie să ajungă cât mai repede la un tratament. Legea spune, contacţii direcţi stau în izolare, dacă au simptome se face testarea şi se internează”, a explicat Emil Boc.
 
Edilul a făcut apel către clujeni la responsabilitate şi calm şi la respectarea prevederilor legale privind stoparea răspândirii coronavirusului.
 

Comenteaza