Emil Boc: "E puţin probabil să mai aibă loc un festival ca Untold, dar autorităţile trebuie să sprijine această industrie"

Emil Boc: "E puţin probabil să mai aibă loc un festival ca Untold, dar autorităţile trebuie să sprijine această industrie"

Primarul susține că festivalurile din Cluj sunt puse în pericol de pandemia de coronavirus și ar putea fi amânate pentru anul viitor.

Emil Boc le-a dat o veste proastă tuturor clujenilor, dar și turiștilor care se aștepatu să petreacă în această vară la Untold sau Electric Castle. Primarul orașului susține că festivaluri de asemenea amploare ar putea fi amânate din cauza crizei generate de noul coronavirus. Totuși, Boc vorbește despe modul în care autoritățile locale i-ar putea ajuta pe organizatori și vine și cu idei pentru cei care și-au cumpărat deja bilet.

“E puțin probabil să mai aibă loc un festival ca Untold, dar subliniez că autorităţile trebuie să vină cu măsuri ca formă de sprijn pentru această industrie care oferă locuri de muncă. În ce ne priveşte depinde totul de cum va arăta, după 15 mai, situaţia epidemiologică.

Suntem conştienţi că este un risc major pentru răspândirea virusului, de aceea e posibil ca aceste evenimente să nu se mai desfăşoare. UNTOLD şi Electric Castle nu au fost încă anulate, dar aşa cum am spus, totul depinde de cum vor evolua lucrurile până în 15 mai.

În cazul unor festivaluri din alte ţări s-a luat decizia amânarea lor pentru anul viitor, autorităţile dispunând ca biletele să poată fi reutilizate. În felul acesta, organizatorii nu trebuie să returneze/ramburseze biletele, pentru că ei sunt oricum afectaţi de pierderi semnificative şi trebuie găsite nişte măsuri pentru a fi sprijiniţi”, a declarat Boc pentru Adevărul.

Comenteaza