Eniko Vincze: "Programul meu nu a câștigat în turul întâi. Dar continuă să fie prezent și în turul doi"

Eniko Vincze:
Eniko Vincze, candidat la funcţia de rector UBB, nu a trecut în turul doi al alegerilor ce vor avea loc în data de 8 martie. Vincze îi îndeamnă pe cei doi candidaţi rămaşi în cursa pentru şefia universităţii, Cristina Ciumaş şi Ioan-Aurel Pop, "să-şi exprime motivațiile personale de a candida și să nu se teamă să expună de ce nu sunt de acord unul cu altul".

"Cele 76 de voturi din totalul de 1.217 voturi exprimate în favoarea mea arată că ideile programului, abordarea social-critică a universității, interogațiile propuse, precum și modul de relaționare în care toate acestea s-au produs și împărtășit sunt prezente în instituția noastră, așteptau să fie articulate, și de acum înainte prezența lor va conta mai puternic. Sunt convinsă că în contextul în care „evaluările" de multiple feluri m-au catalogat drept „fără șanse" și „predilecțiile" au favorizat votul strategic, în spatele acestui procent stau mai multe persoane. Dincolo de ele, sigur sunt foarte mulți membrii ai comunității academice care nu au avut drept de vot, sau nu au avut drept de vot direct, studenți, doctoranzi, sau cercetători, dintre care mulți au fost alături de mine în campania electorală și sigur și-ar fi exprimat susținerea prin voturi dacă aveau posibilitatea. Le mulțumesc și lor pentru tot ceea ce au făcut pentru mine", a declarat Eniko Vincze printr-un comunicat remis presei.

Vincze le urează succes celor doi candidaţi rămaşi în cursa pentru şefia UBB, dar le dă şi câteva sfaturi: "Le doresc doamnei profesor Cristina Ciumaș și domnului profesor Ion Aurel Pop ca în turul doi să facă ceea ce nu au făcut până acum: să ne convingă despre motivațiile lor personale de a candida, să ne arate clar cum vor gestiona problemele puse în discuție de către profesorul Daniel David și mine, și să nu se teamă să expună de ce nu sunt de acord unul cu altul".

 

 

Etichete
Comenteaza