E.On Gaz continuă spargerile pe străzi reabilitate. Azi, Heltai Gaspar FOTO

E.On Gaz continuă spargerile pe străzi reabilitate. Azi, Heltai Gaspar FOTO
Nu v-aţi săturat? E.On Gaz mai sparge astăzi o stradă proaspăt reabilitată, în Gheorgheni, după ce în urmă cu două luni a spart-o în două locuri şi pe cea din prelungirea acesteia.

Strada Heltai Gaspar a fost spartă vineri pentru remedierea unei avarii la un branşament iar astăzi aceasta a fost spartă din nou, pe latura opusă. Astăzi muncitorii aşteptau aparatul de sudură în polietilenă pentru a reface branşamentul.

"Reţeaua de gaz este veche şi sunt scăpări", explică unul dintre muncitorii aflaţi la faţa locului. Cum se face, în acest caz, că reparaţiile avariilor au început susţinut doar în toamna trecută? "Acum am fost dotaţi cu aparate performante cu care se depistează scăpările de gaz la nivelul solului", adaugă acesta.

 

E.On Gaz a efectuat aproape 600 de intervenţii în carosabil doar în acest an, covârşitoare majoritate pe străzi proaspăt-reabilitate de Primărie. De altfel instituţia publică şi distribuitorul de gaze se află în conflict deschis de mai multe săptămâni, după ce, sătul de lipsa de reacţie a E.On Gaz, primarul Sorin Apostu a trimis o scrisoare companiei-mamă din Germania, în care a cerut stoparea spărturilor din carosabil. Mai mult, Primăria şi E.On Gaz se află în procese de mai multe luni: instituţia a dat în judecată distribuitorul de gaze pentru că este singurul furnizor de utilităţi care refuză să plătească taxa de spargere a carosabilului.

 

Precizăm, strada din prelungirea Heltai Gaspar spartă vineri, Axente Sever, a fost de asemenea spartă de E.On Gaz în urmă cu trei luni. Vezi detalii

Comenteaza