Epidemiologul Geza Molnar: Epidemia este în scădere în România, restricţiile ar trebui ridicate în luna mai

Epidemiologul Geza Molnar: Epidemia este în scădere în România, restricţiile ar trebui ridicate în luna mai

Epidemiologul Geza Molnar vine cu un mesaj optimist în plină criză de COVID 19.

“Această epidemie, până acum în România, este în platou, evoluează ca dinţi de ferestrău. La evaluare, faţă de ultima săptămână, este într-o scădere de 10 la sută. Deci se termină ...”, a declarat Geza Molnar pentru MEDIAFAX.

Epidemiologul Geza Molnar nu a exclus ca numărul de cazuri să mai crească acum după sărbători, dar acesta este convins că virusul va dispărea încet şi de la sine în următoarele săptămâni.

“Fiecare viroză respiratorie are un ciclu, până ajunge la un grad de saturaţie, delimitabil ca număr de populaţie, după aceea migrează şi se reîntoarce. Un ciclu epidemic pe un teritoriu, durează între şase-opt săptămâni, apoi trece”, a mai spus Geza Molnar.

Epidemiologul susţine că noul coronavirus se va întoarce în sezonul următor “dar nu va mai avea aceeaşi putere şi nici nu se va transmite aşa de uşor”. COVID 19 va exista în următorii ani, la fel ca virusul gripal.

Cu privire la restricţii, acesta a vorbit şi de o relaxare a măsurilor de distanţare socială.

“În 5- 10 mai ar trebui ridicată carantina fără discuţie. Dar trebuie să fim atenţi la focarele familiale sau din diferite zone din ţară, pentru că astfel focare vor exista. Astea vor fi o mare problemă”, a spus Geza Molnar.

În România sunt 9.242 de cazuri confirmate de COVID 19.

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza