Escroc, prins în flagrant. A pretins că are influenţă pe lângă un angajat al Judecătoriei Cluj-Napoca

Escroc, prins în flagrant. A pretins că are influenţă pe lângă un angajat al Judecătoriei Cluj-Napoca
O persoană suspectată de înşelăciune a fost reţinută pentru 24 de ore de poliţişti în urma unui flagrant. Aceasta a excrocat un bărbat, pretinzând că are influenţă pe lângă un funcţionar al Judecătoriei şi că poate astfel interveni pentru anularea unui proces-verbal de contravenţie.

Flagrantul a fost organizat de poliţişti în urma unei sesizări făcute de un bărbat de 35 de ani din Gherla, care a susţinut că a fost înşelat de o persoană necunoscută.

"În fapt, un bărbat necunoscut, sub o identitate falsă, i-ar fi promis părţii vătămate, în repetate rânduri, că intervine pentru a-i obţine anularea unui proces - verbal de contravenţie. Acesta ar fi amăgit victima, lăsând-o să înţeleagă că ar avea influenţă pe lângă o angajată a Judecătoriei Cluj-Napoca, şi a pretins în schimbul serviciilor bani, aparatură electrică şi ţigări. Plata urma să se realizeze în mai multe tranşe", au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

În urma acţiunii organizate de poliţişti, infractorul, un bărbat de 36 de ani din Gilău, a fost surprins într-o parcare, în momentul în care ar fi încasat de la victimă o parte din bani şi aparatură electrică, pentru o viitoare intervenţie pe lângă pretinsul funcţionar pe care susţinea că îl cunoaşte.

Prejudiciul cauzat părţii vătămate este de circa 1.200 lei, iar o parte semnificativă din acesta a fost recuperată de poliţişti.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „înşelăciune", faptă prevăzută de Codul penal, sub coordonarea unităţii de parchet competente.

 

Comenteaza