“Escrocherii adevărate” la Gherla FOTO/VIDEO

“Escrocherii adevărate” la Gherla FOTO/VIDEO
Un bărbat de aproximativ 50 de ani a înşelat în cursul zilei de ieri mai multe barmaniţe şi vânzătoare din Gherla. Înşelătoria comisă de şarlatan este demnă de celebra emisiune de pe Discovery Channel, “Escrocherii adevărate”.

Tâlharul câştiga încrederea angajatelor prin poziţia sa: un om serios la 50 şi ceva de ani, îmbrăcat cu pantaloni de stofă, cămaşă şi cravată nu ar da niciodată de bănuit.

Angajata unei cafenele din Gherla a acceptat să explice cum a procedat şarlatanul. "Bărbatul a întrebat o angajată dacă are să-i schimbe nişte bani; avea foarte multe hârtii de 10 lei. Ea a spus că nu are şi apoi m-a întrebat pe mine dacă pot să-i schimb. Am acceptat să schimb 200 de lei. Mi-a dat banii, i-am numărat şi erau doar 19 hârtii de 10 lei. I-am spus domnului acest lucru, a luat banii, i-a renumărat şi mi-a dat dreptate, că sunt 19 hârtii şi că trebuie să îmi mai dea o hârtie 10 lei. I-a pus pe masă, a pus hârtia de 10 lei, după care s-a reîntors la bar şi a cerut un pahar de martini. Între timp, chestiune de 5 minute eu am avut ceva de lucru, când am revenit în birou am numărat banii. Nu erau 20 de hârtii cât trebuiau să fie, ci erau doar 12, adică 120 de lei. Mi-am dat seama că am fost păcălită", a explicat angajata.

Aceasta crede că, cel mai probabil, tâlharul a acţionat "în timp ce i-a numărat a doua oară a sustras 8 bancnote din câte erau", a mai spus femeia. Se pare că tâlharul a încercat aceeaşi "şmecherie" în mai multe localuri din Gherla. "Am ieşit să îl caut, am mers la mai multe baruri din zonă să văd dacă nu îl găsesc. Am ajuns într-un final la un bar; au spus doamnele de acolo că şi la ele acolo a fost în urmă cu o jumătate de oră, că i-au schimbat şi dânsele bani. Am mers apoi la poliţie", a mai declarat păgubita.

Femeia a făcut o plângere în acest sens. "S-a depus o sesizare la Poliţia Municipiului Gherla urmând a face verificări în continuare pentru identificarea autorului", a declarat comisar şef Ioan Gurzău, adjunctul Şefului Poliţiei Municipiului Gherla.

Vezi mai jos întreaga declaraţie a victimei:

 

Comenteaza