Escroci trimişi în judecată: prejudiciu de 65.000 de euro prin înşelăciuni cu maşini second-hand

Escroci trimişi în judecată: prejudiciu de 65.000 de euro prin înşelăciuni cu maşini second-hand
Cinci persoane bănuite că ar fi provocat un prejudiciu de peste 65.000 euro prin înşelăciuni cu autoturisme second hand au fost trimise în judecată.

Escrocii, cu vârste cuprinse între 29 și 72 de ani, din judeţele Bistriţa Năsaud, Cluj şi Bihor, sunt suspectaţi de comiterea infracţiunilor de înşelăciune, respectiv de complicitate la înşelăciune.

Din cercetări a reieșit că, în perioada septembrie 2010 - ianuarie 2011, cei în cauză, în calitate de reprezentanţi ai unei societăţi comerciale din Oradea, ar fi indus în eroare 39 de persoane fizice şi juridice cu care au încheiat şi derulat antecontracte de vânzare-cumpărare a unor autoturisme second hand din Germania, antecontracte care, în final, nu au fost onorate.

"Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de 55.300 euro şi 52.625 de lei", au transmis reprezentanţii IGPR. 

Vineri, în urma finalizărilor cercetărilor efectuate, poliţiştii bihoreni au finalizat cercetările şi au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de trimitere în judecată a celor în cauză.

 

 

Comenteaza