Consumul de alcool: Un tratament împotriva noului coronavirus?

Consumul de alcool: Un tratament împotriva noului coronavirus?
| Foto: gannett-cdn.com

Consumul de alcool puternic nu omoară COVID-19, a precizat OMS într-un efort pentru a combate ştirile false, relatează Euro News.

"Frica şi dezinformarea au generat un mit periculos că se poate ucide virusul SARS-Cov 2 prin consumul de alcool. Acest lucru nu se întâmplă", a precizat OMS.
 
Orice consum de alcool are riscuri, dar consumul de alcool puternic este mai periculos deoarece poate conţine metanol care conduce la probleme grave de sănătate sau chiar moartea.
 
Un alt aspect punctat de specialişti este faptul că alcoolul duce adesea la încălcări ale regulilor specifice carantinei, dar şi la violenţă domestică care este în creştere de la instituirea măsurilor ce limitează circulaţia.
 
În Franţa un studiu a arătat că violenţa domestică a crescut cu peste 30%, iar unul dintre factorii determinaţi este consumul de alcool care a crescut odată cu izolarea. Şi în Marea Britanie liniile de ajutor puse la dispoziţie de Instituţia Naţională de Combatere a Abuzului domestic a înregistrat cu 25% mai multe apeluri, scrie Mediafax.
 

 

Comenteaza